Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 26. desember 2012

Situasjonsrapport, og ett julegavetips

Da er det på tide med en liten situasjonsrapport fra hagen og heimen. Jeg tror ikke eventuelle lesere av disse linjer skal skru forventningene altfor høyt i været når det gjelder interiørtips eller fine bilder fra et julepyntet hus. Ikke misforstå, vi har interiør i huset, og huset er vakker julepyntet. Men jeg kan ikke på noen måte ta æren for det.

Jeg bringer allikevel videre et tips til julegave fra datteren i huset. Det får man legge seg på minnet til neste jul. Jeg fikk ikke lov til å publisere noe om dette på bloggen før jul, da hun mente det kunne skje at mottagere av denne gaven ville lese bloggen. Godt hun har litt tro på sin gamle far. Datteren i huset lager nemlig en lekker olivenolje med diverse ingredienser i. I år var det rosmarin, timian, hvitløk, sitron, hel pepper i ymse farger, rød chili (det er tros alt jul) og estragon. Det blir etterhvert en svært velsmakende olje som man kan bruke til det meste man ellers bruker olivenolje til.


Det blir lekkert
Eeeeellers, da? Ja, så er det jo snøvær, da. Fruen er fremdeles ikke lei av å måke, så det går greit. I går tok hun til og med en liten tur innom to bortreiste naboer (eh.. naboene er helt fine, veldig gode naboer, faktisk. Men de var altså ikke hjemme.).


Måket taket i går
Drivhuset er i bruk. Med litt oppvarming så går det fint an å sitte der ute en liten stund. Vi passer på å holde taket noenlunde fritt for snø, da det ville vært veldig irriterende om glass skulle knuse. Taket tåler antageligvis mye mer enn vi tror, men vi er på den sikre siden.

Det er etterhvert ganske mye snø i hagen, og det meste er dekket til. For eksempel dette store staudebedet. Det er finere om sommeren.I skrivende stund er det stille i huset, junior er i køya, frøkna hjelper bestemor med bestemors nye Iphone 5, og fruen er nede og bader (jada, i sjøen). Jeg sitter og lurer på om det er for tidlig, -ja det er nok det. Man smaker ikke på noe slags julebrygg før klokken 14. Eller var det kl 12?

Fortsatt god jul til alle!


4 kommentarer:

 1. Hei! Det er alltid like hyggelig å oppdage mannlige hagebloggere, for det virker ikke som det er for mange av oss ennå! ;-)
  Jeg har lagt meg til som følger og ser frem til sommerlige blogginlegg fra hagen deres! Ha en fortsatt riktig fin Jul!
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar, Stein! Flotte blogger du har, jeg har vært innom den svenske tidligere: Flotte bilder og interessante temaer.

   Slett
 2. Så hyggelig med flere mannlige hagebloggere:) Flott drivhus dere har. Fortsatt god jul!

  SvarSlett