Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 7. desember 2012

Whiskytønne til regnvann

Da kona ble femti år, fikk hun en whiskytønne i gave av gode venner. Det hadde hun ønsket seg, og den skulle brukes til å samle regnvann. Tønna ankom femtiårslaget på tilhenger. Jeg vet ikke riktig hvor mange liter den rommer, men den er en meter og tredve høy, så det blir noen liter.


Tønna på plass utenfor drivhuset
 
 
Men det jeg skulle fortelle om var en liten mistanke vi fikk når vi flyttet på tønna. Det var da en klukkelyd vi hørte, var det ikke? Hm.. dette må undersøkes nærmere. Vi hadde tenkt at vi skulle skjære den øverste delen av tønna av, for å bruke toppen som bord i en eller annen variant. Da var det å finne fram stikksaga og gi seg løs på tønna. Den var ganske enkel å sage i, og spenningen var til å ta og føle på når vi stakk nesa ned i tønna. Hvilken herlig duft som møtte oss! Vi snakker genuin fatlagret whisky her. Fruen ble sendt ned i tønna (vel, ikke akkurat inn i tønna, men nesten) med en liten øse og et tefilter (sagflis...). Der fisket hun ut nesten en liter whisky. Glenfiddich, intet mindre.
 
 
 
 
 
Sånn ble bordet med topp fra whiskytønna
 
 
Og, hvis dere lurer på det, den gikk fint an å drekka. Alt med måte selvsagt, vi har faktisk fremdeles litt igjen. Og bordet ble da ganske fint, eller?


6 kommentarer:

 1. Heldig kone du har, den tønna var flott! Og koselig blogg, det er alltid rom for en hageblogg til!

  SvarSlett
 2. Ha, ha, ha! Ja, bordet blev jättecharmigt och jag tunnan är superfin att ha ... vatten i. :-)

  SvarSlett
 3. Vilken bonus du fick från det inköpet. Tunnan och bordet ser fina ut :)

  SvarSlett
 4. Makan! Litt av et Kinderegg...

  SvarSlett
 5. Vilken lustig överraskning och bra att frun kom upp ur tunnan igen
  !

  SvarSlett
 6. Ha, ha vilket fynd! Och så fint bordet blev.
  Ha det fint,
  Carina

  SvarSlett