Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 20. januar 2013

De har planteskoler i Afrika også

Her kommer litt mer fra Afrika. Denne gangen er det om en kar som driver en liten planteskole. Det uttrykket han bruker selv er "Tree Nursery".
Planteskoledriveren til høyre
Dette er en kar som holder til i en liten landsby utenfor Babati nord i Tanzania. Han har et fortrinn, nemlig at han har "innlagt" vann på eiendommen sin. Altså ikke en bekk, men vann fra en vannkran. Det gjør at han kan drive en liten planteskole. For å utvide butikken litt hadde han søkt om et mikofinanslån, og det var anledningen til at jeg fikk besøke ham.

Småtrær klare for salg
Der borte er vannkrana
Som man sikkert kan se av bildene, hadde han spesialisert seg på trær. Han fikk jo det lånet (ikke jeg som avgjorde det, altså), så butikken går bra og familiens økonomi bedrer seg.

Ryddig og pent rundt husene
Arbeidsstasjon
Her kan du se hvordan han bruker plastposer i stedet for potter. Større poser etterhvert som trærne vokser. Det er spennende å reise i Afrika, og enda mer spennende å besøke vanlige folk hjemme hos dem selv. Det finnes hardt arbeidende folk over hele verden.

God søndag, alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Oi for en opplevelse! Og ikke minst morro. Herlig å se kollegaer på andre siden av kloden :-)

    Inspirerende!

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant! Dette var en ordentlig trivelig kar som gikk skikkelig opp i det han drev med. Jeg husker dessverre ikke hva slags trær det var snakk om. Jeg har et par innlegg til på gang fra samme område. Kommer plutselig.
    mvh Bjarne

    SvarSlett