Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 21. januar 2013

Grønnsaksmarked i Arusha

Arusha Tanzania nok en gang. Jeg tenkte du hadde lyst til å se et par bilder fra det sentrale frukt- og grønnsaksmarkedet i Arusha.
Det er som man kan tenke seg et ganske travelt marked, hvor man kan få kjøpt alt mulig rart som blir dyrket i området.

Naturlig nok er det de mest vanlige og etterspurte varene som dominerer. Tross en ganske god tilgang på mat, er dette et av de fattigere områdene i verden. Da må man fokusere på det viktigste først. Siden kjøtt er kostbart, så er mange mennesker i praksis vegetarianere. Da er det en utfordring å få i seg nok proteiner. Mais og bønner er derfor populære varer. Standardføde i dette området er en enkel maisgrøt som de kaller ugali.
Også er det som seg hør og bør en god del annen virksomhet på markedet også. Jeg tar med et bilde av en kar som driver og sliper kniver, med en ombygd sykkel som slipemaskin.


Sikkert like greit å satse på beintråkka slipemaskin når elektrisitetsopplegget ser ut som på dette bildet:

En fortsatt fin dag ønskes alle blogglesere!

2 kommentarer:

 1. Fantastisk å se kreativiteten til folk! Det er jo helt genialt at han har laget seg en slipemaskin på denne måten! :-)
  I Pakistan kjøpte jeg en gang et helt sett med vinglass slipt i stein. Mannen som laget disse festet en stein på en plate, som hadde en trepinne under. Han hadde trepinnen mellom fotbladene og presset disse frem og tilbake mens han skar i steinen til den - til slutt formet et vinglass.
  Menneskelig oppfinnsomhet har nesten ingen grenser! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det står ikke på hverken virkelyst eller kreativitet. Fortsatt fin dag til deg også.

   Slett