Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 5. januar 2013

Hagen i Hune

Fruen og jeg var i Danmark i høst, og da rakk vi akkurat å besøke Anne Justs hage i Hune utenfor Blokhus på sesongens siste åpningsdag. Her kommer en del bilder og noen kommentarer eller refleksjoner rundt dette besøket.
Hageentusiaster vil være vel kjent med hagepersonligheten Anne Just som døde i 2009, så jeg gir meg ikke ut på noen nærmere presentasjon her. Hagen hennes blir fremdeles holdt i hevd (av en stiftelse etter hva jeg har forstått), og det skal alle hageinteresserte være glad for.
Hagen har ikke engang den minste flekk med gress. Den ligner altså ikke så mye på en vanlig norsk villahage (som de fleste av oss har). Til gjengjeld er det en overflod av alle mulige andre hageelementer. Stier, krukker og urner, bassenger, buer, pergolaer, trapper, paviljonger, drivhus, i det hele tatt alt hva man kan ønske seg.
Jeg vet ikke om bildene yter hagen full rettferdighet, men det får så være.
Som dere sikkert vet, så drev Anne Just og malte blomster. Sånn sett trengte hun ikke å gå langt for å finne motiver, hun hadde motivene rundt seg hele tiden. Hun og hennes arkitektmann bygde et lekkert atelier i hagen, og der kan man fremdeles se noen av blomstermaleriene hennes. De har laget en liten "museumsbutikk" også ved inngangen.Denne hagen er absolutt verdt et besøk, om du skulle være på de kanter. Og det skulle du, for Blokhus ligger bare et lite stykke syd for Løkken, og altså ikke så veldig langt fra Hirtshals. Til og med toalettene er i hagestil.. God tur til Danmark!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar