Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 30. januar 2013

Naturtomt på hytta på Røros

Svigerfamilien har hytte på Røros. Det er en kjempefin laftet tømmerhytte som ligger flott til i lia opp fra Glomma.
Dexter på hytta
Der er det naturtomt, noe annet ville jo ikke vært så klokt. Svigers legger allikevel masse innsats i å holde vegatasjon i sjakk sånn at tomta er hyggelig og anvendelig. Svigermor tar seg av kvist, kvas og ikke minst bålbrenning, og svigerfar tar ansvar når det gjelder ved til fyring. Vi andre kan alltid stole på at det er ved i rikelige mengder pent stabla i vedskjulet, en skikkelig luksus for oss! Uten ved i store mengder klarer man seg ikke så lenge på Røros, i alle fall ikke vinterstid.
Hytta
 Bildene i dette innlegget er tatt på sommeren, alle bildene er tatt av fruen. Når du ser bildene, er du sikkert enig med meg at det er en flott hytte.

Rose i sørveggen
Det er altså en naturtomt, og det vokser markblomster over alt. Jeg vet ikke helt om denne rosa er plantet der eller ikke? Den er vel helst plantet, tenker jeg. Den er i alle fall lekker der den står i sørveggen med sine rosa blomster.
Markblomster
Er det bare noe vi innbiller oss, eller har markblomstene der oppe sterkere farger enn hjemme i Vestfold? Er det noen eventuelle lesere som har kunnskaper de vil dele om slikt, så er dere hjertelig velkommen til å bruke kommentarfeltet.
Rose og blåklokke
Før om åra drev en av bøndene i nærheten med kuer. Da kunne vi oppleve at tunet var fullt av kuer morgen og kveld når de var på vei til og fra sommerbeitet oppe i lia. De sørget sikkert for god og rikelig gjødsel til alt som vokser og gror. De kuene, og andre beitende husdyr, sørget også for å holde buskas og småtrær i sjakk. Etter at det ble slutt på beitingen, må man selv sørge for å holde utsikten åpen.

Utsikten
Her ser du utsikten fra hytta og inn mot byen.


Ha en fortsatt utmerket ettermiddag!

3 kommentarer:

 1. Hei! Det ser ut til at Dexter er en kar som holder alt som er uønska unna. Svigerforeldrene dine holder kulturlandskapet ved like og det er en slitsom jobb hvis du ikke har beitedyr. Da jeg gikk på gartnerskolen, lærte vi at lave temperaturer ga sterkere farger. Jeg synes at bildene dine beviser det. Spennende innlegg. Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige kommentarer, Anne. Lav temperatur ja, det høres riktig ut. Interessant. Dexter er en hyggelig hund, men vi skal ikke overvurdere hans egenskaper som vakthund..

   Slett
 2. Hej! Vilken fin blogg! Jag fann den när jag såg bilden på den första rosen, den vid väggen. Jag ser att det är en kanelros Rosa majalis. Den är förvildad i Sverige men har säkert planterats vid väggen :-)

  SvarSlett