Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 2. februar 2013

1000 Åpne Hager 2012

Sist sommer meldte vi oss på Hageselskapets arrangement 1000 Åpne Hager. Derfor tenkte jeg å skrive litt om dette arrangementet, og vise noen bilder som fruen tok på dagen.

Litt blomster på inngangstrappa
Hyggelig velkomst det, vel?
Som dere sikkert vet så er 1000 Åpne hager noe relativt nytt fra Hageselskapet. Første gang var i 2011. Det første året var det tre åpne hager her i landsbyen vår, og vi besøkte selvsagt alle tre. Det var tre veldig forskjellige hager, alle tre interessante å se. Og så mye hyggelige folk som det var! Det var da vi kom på tanken at kanskje vi også skulle delta neste gang. Vi var i tvil om noen eventuelt ville gidde å komme for å se på hagen vår, men det trengte vi visst ikke å være redd for. I løpet av dagen var det over 200 besøkende innom oss. Det var vi veldig fornøyd med, det var en strøm av blide og fornøyde hageinteresserte mennesker i alle aldre.

Vi vil egentlig anbefale alle med litt over gjennonsnittlig hageinteresse å melde seg på dette arrangementet, i 2013 er datoen 18. august, og man kan snart melde seg på via nettsiden til Hageselskapet. Og frykt ikke, det kommer ikke noen streng hagedame for å vurdere hagen din på forhånd.


Flagg og plakat
Vi hadde selvsagt brukt noen dager på å forberede oss til denne dagen, man vil jo gjerne framstå på beste måte når man får gjester. Forberedelsene var ikke mer enn at vi passet på at diverse småting var gjort ferdig til den store dagen og at hagen generelt var på stell. Jeg er egentlig ikke sikker på om det er så farlig at alt er ferdig, heller. Jeg selv ville nok synes det hadde vært interessant å se prosjekter under arbeid også. Det er da artig å se hvordan ting blir gjort, ikke bare det ferdige produktet? Kanskje jeg skal passe på å ha et lite prosjekt under arbeid neste gang, og se om det tiltrekker seg noen skuelystne?

Vi ante jo ikke hvor mange som ville dukke opp, men vi bestemte oss for at vi skulle tilby noe småtteri for salg. Det ble squash, hjemmelaget syltetøy, og druestiklinger. Så hadde vi (gratis) kaffe og squashkake. Den squashkaka er forresten veldig god. Den lages på samme måte som gulrotkake, bytte ut gulrot med squash. Det er et helt nødvendig bytte, for som ivrige lesere av denne bloggen vil vite, så bruker ikke vi gulrøtter til noe så simpelt som kake her i huset.

Vi prøvde også å aktivisere de besøkende med en liten "designkonkurranse", der de kunne komme med forslag til design eller innredning av en hemmelig del av hagen. Det kan jeg ikke komme noe nærmere inn på her i bloggen, da ville det jo ikke være hemmelig lenger! Den delen av hagen er forbeholdt de som kommer og besøker oss i egen person. Konkurransen gikk forresten fint og vi fikk inn mange gode forslag. Vi kåret en vinner som vant en flaske hjemmelaget hylleblomstsaft.

"Butikken"
Dukkestua

Rosebue, ny av året
En bålplass må man ha
Det mest populære elementet i hagen var helt klart drivhuset. Det finnes mange modeller å velge mellom. Noen store, noen små. Og prisen har jo mye å si også. Derfor er det jo lurt å prøve å orientere seg litt i  jungelen av tilbud. Alle tilbydere skriver i annonsene sine at deres drivhus er ualminnelig solide og vel egnet for nordiske vintre. Det er ikke sikkert at det stemmer bestandig, så det lønner seg å se de ulike modellene med egne øyne. Det er tydeligvis mange som går med planer eller ønsker om å skaffe seg et drivhus i hagen.

Kjøkkenhage og drivhus
Bli med på en liten runde rundt i hagen, så får du se hvordan vi har det og hvordan det så ut i august 2012. Siden både fruen og jeg hadde vært veldig snille hele året, ble vi selvsagt belønnet med det beste sommerværet man kan tenke seg. Bildene ble tatt før åpningstid, det er derfor det ikke er noe folk på bildene.

Bålplass, staudebed i bakgrunnen


Hekken skjuler redskaper
Solstoler i sørveggen

Tomater i drivhuset
Inni drivhuset
Sees vi den 18. august, da?
 
God helg til alle!

2 kommentarer:

  1. Hei! Så fint at du anbefaler å være med på 1000 Åpne hager. Vi har vært med to ganger og det er så inspirerende å møte folk med samme interesse. Morsomt at dere laget en designkonkurranse. Hagen ser veldig klar ut for storinnrykking. Så fint dere har det. Hilsen Anne

    SvarSlett
  2. Takk for det, Anne. Flott blogg du har forresten, den skal jeg legge til i blogglista mi. Fortsatt god helg!

    SvarSlett