Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 7. februar 2013

Mer levende bilder på bloggen

Jeg har lyst til å prøve meg litt mer med levende bilder på bloggen. Man kan jo ta opp video med mobiltelefonen og legge det ut her, men denne gangen vil jeg vise dere en liten videosnutt som er laget med programmet Photo Story. Dette er et enkelt program som kommer gratis fra Microsoft (man laster det ned gratis fra nettet). Poenget med Photo Story er å gjøre om stillbilder til video (ikke sånn at folk plutselig begynner å bevege på seg på bildene, men at det blir bevegelse i bildene) ved at programmet zoomer eller panorerer i bildene dine.

Photo Story er kjempeenkelt å bruke. Det er fort gjort å lage en presentasjon, og det blir fort mye mer spennende enn bare en lysbildefremvisning. I tillegg til zooming og panorering, kan man legge til tekst i bildene, og det er to lydspor. Ett for bakgrunnsmusikk, og ett for (innleste) kommentarer.

Se på dette lille eksempelet jeg har laget her:


Her har jeg bare prøvd å vise noen få ting man kan gjøre i Photo Story. Man kan endre på bildene ved å benytte ulike effekter, litt på samme måte som i bildebehandlingsprogrammer, man kan velge overganger mellom bildene, hvordan zooming og panorering skal gå, legge til tekst, og legge til bakgrunnsmusikk. Kommentarer har jeg spart dere for.

Det blir en litt annen måte å forholde seg til bilder på. Vanligvis er det fra ett til ti bilder på et blogginnlegg. Denne måten å vise bilder på gjør at du kan vise fram svært mange motiver.

Du kan jo prøve programmet selv, du sitter jo allerede foran datamaskinen (OK, da. Noen leser sikkert dette på telefonen også). Du kan bruke det til å lage blogginnlegg, men like gjerne som en litt artig måte å vise fram bildene dine til familie og venner. Det er så raskt å bruke at du kan lage en presentasjon på bare noen minutter.

Lykke til, da!

1 kommentar:

  1. Hei
    Det var en koselig film fra hytta deres:)
    Artig at det er såpass overkommelig å lage film av bilder. Det blir litt mer variasjon og et helt annet inntrykk.

    SvarSlett