Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 6. februar 2013

Planterommet i kjelleren

Vi er så heldige at vi har et rom i kjelleren som vi kan bruke til planterom. Ikke bare planterom da, men mest det. Det rommet har inngang via en trapp rett ut i hagen, veldig kjekt.

Vi har liksom satset på å frøså en del ting i år. Vi prøver til og med å planlegge litt og tenke igjennom hva vi kommer til å trenge av planter i hagen. Det blir naturligvis både blomster og grønnsaker. Foreløpig har vi bare sådd noe chili og artisjokker. Pluss stemorsblomster, jeg tenkte de kunne være greie å ha tidlig på sesongen. Vi lar bakkene med nysådde frø stå i stuetemperatur til de akkurat spirer, og så skal de ned i planterommet etterpå.

Det er et vindu i rommet, men vi satser på ekstra lys i form av denne lampa. Den har spesialpærer egnet til formålet. Som du kanskje kan se av bildet så er det en annen type lampe enn den vi har i dukkestua. Denne har to enorme pærer (ser ut som sånne sparepærer, bare kjempestore). Lampa er også utstyrt med en egen vifte som trekker den oppvarmede lufta ut av lampa. Dette rommet er ganske kaldt vanligvis, men med lampa på og 4-5 varmegrader ute drar det seg fort mot 18-19 grader der inne. Det er vel litt for varmt, er det ikke? Ved 2-3 minus ute, er det ca 14 inne. Det er vel greit? Vi får se om ikke vi kan få til noe mer lufting der nede, så det ikke blir altfor varmt.

Foreløpig er det ikke så mye spirer i rommet, men snart vil all tilgjengelig benkeplass være dekket av småplanter. Vi har plantene her inne til det er god nok temperatur til å sette dem ut i drivhuset. Nå ser det ut til at jeg må rydde litt, også. Jeg skriver bevisst "jeg", for fruen har allerede ryddet, men så har jeg rotet det til igjen.
Det er hyggelig å kunne begynne årets hagesesong såpass tidlig som nå. Det er fort gjort å bli litt ivrig, men vi får være tålmodige og ikke så alt mulig nå med en gang.

Fortsatt god ettermiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar