Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 23. februar 2013

Sådd etter alle kunstens reglerMan har sådd frø til rød og blå hagepute. Disse skal vi bruke til å beplante en lav kant som vi har på et hemmelig sted i hagen.


Denne gangen prøver vi å bruke Perlite og Vermiculite, det er det mange som skryter av, så det skal bli spennende. I følge produsenten er Perlite et vulkansk materiale med god evne til å absorbere og avgi fuktighet. Gjør jorden fuktighetsbevarende, varm og porøs. Det samme står det på posen med Vermiculite. Så hva man skal med begge to, kan man jo bare spekulere på. Vi har begge to vi, så dette blir artig. Perlite er de større hvite bitene, og da gjetter du sikkert at Vermiculite er de små bitene.


Vi setter bakkene med nysådde frø på dette lille bordet i stua den første tiden, før de kommer ned i planterommet i kjelleren til kalde og lyse omgivelser.


Jeg leser ikke alltid så nøye på frøpakkene, så vi var vel hjemme fra hagesenteret før jeg oppdaget at disse plantene ikke blomstrer før andre året... Men så fint, da! Da har jeg planene klare for et blogginnlegg på forsommeren 2014! Eller, de skal jo på et hemmelig sted, da kan det dessverre ikke bli noe blogginnlegg. Ja, ja.
Bilde lånt herfra
 De blir sånn som du ser på bildet over. I 2014.

4 kommentarer:

 1. Se der var sådden i full gang! Her i heimen hersker både dod og liv, glede og forargelse på frøfronten. Akkurat sånn det skal være på denne tiden. Heldig er du som har planterom i kjelleren. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det er ikke alt som funker her hos oss heller. Jeg sådde noen stemorsblomstfrø som ikke ble noe av. Frøene ble tatt rett fra planta i fjor, men jeg vet ikke om de skulle ha vært behandlet på noe vis. Kuldebehandling, kanskje?

   Slett
 2. Lykke til! Så hyggelig med sådden i stua, da kan man jo følge med på den hele tiden.
  Jeg misunner deg også et planterom i kjelleren.
  Da ser vi (muligens) frem til et blomstrende innlegg i 2014. Bed på hemmelig sted??

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det, da, Elin. Poenget med en hemmelig hage er jo nettopp at den er hemmelig...

   Slett