Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 27. mars 2013

Den gamle præstegård

Fruen og jeg har vært på utflukt, og besøkt Den gamle præstegård i Ugilt ved Hjørring. Trykk på linken, så får du se mer av hva dette er for et sted. Husfruen på præstegården er fra Horten, og det viste seg at vi har svært så mange felles kjente. Hvordan fant vi ut det? Det var fordi vi ble møtt med en ualminnelig stor gjestfrihet. Vi fikk full omvisning i både hus og hage (hagen kommer jeg tilbake til om et øyeblikk).


Først vil jeg at du skal bli med i bryggerset, hvor husbonden drev og brygget øl. Sammen med musikk og hagebruk, så er jo ølbrygging en hobby det går an å forholde seg til. Det ble smaksprøver og gode greier (innenfor det som går an når man kjører bil, selvsagt). Og for å si det sånn; det øllet gikk fint an å drekka! Her ser du bilde av to sorter som han lager.


De har planer om å arrangere kurs i ølbrygging også, om noen skulle synes at det hadde vært artig. Men, nå tar vi en tur ut i hagen. Det er ganske romslig rundt husene her, vanskelig å anslå størrelsen egentlig, men det må vel være fire-fem mål. En stor del av hagen består av et woodland-område. Og det er skikkelig flott. Å ta bilder i en woodlandhage er vel ikke så lett, da er det kanskje til og med en fordel at vi var der før ting ble grønt. Da går det an å få i alle fall litt oversikt. Et par bilder kommer her.


Er det ikke fint hvordan stien slynger seg mellom trærne? Jeg gleder meg til å komme tilbake hit til sommeren for å se hvordan det ser ut når alt av planter går for full gass.

Mange ønsker seg en dam, en bekk eller begge deler i hagen. Men sjekk her, folkens: En dam, med en egen liten øy! Husfruen antydet et anvendelsesområde for denne lille øya, og det er ikke noe som tyder på at ikke hun har fantasien og kreativiteten i orden. Så det blir spennende å se hva de finner på.Greit? Det var en liten tur i woodlandhagen, det får holde for denne gangen. Så har vi en unnskyldning for å komme tilbake en annen gang.

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar