Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 24. mars 2013

Et flott hagesenter

Jespers Planteskole heter det, det ligger litt utenfor Holstebro. Det er et hagesenter utenom det vanlige. Her er et enormt utvalg av planter og utstyr, alt man kan ønske seg. Skulle du legge veien forbi, så vil jeg anbefale at du kjører stor bil. De skal visstnok være spesiellt kjent for roser og eviggrønne planter. På denne tiden av året er det fremdeles litt tidlig i forhold til planter (skrev jeg akkurat "i forhold til"? Beklager, det skal ikke gjenta seg). Jeg prøver på nytt. Siden det fremdeles er kaldt ute, er det litt tidlig å ha mengder av planter til salgs utendørs. Men; da blir det desto bedre tid til å tråle den innendørs utstyrsavdelingen etter godbiter. 


 Helt tomt er det ikke i planteskoleavdelingen, det er en hel del løkplanter og andre tidlige blomster. Inne i varmen her de altså det meste av hva hjertet måtte begjære av hageutstyr. Se på disse svære kummene, de er fulle av ymse varianter av gullfisk.

Jeg trenger vel ikke nevne at de har all slags hageredskaper, rosebuer, stativer, krukker, ampler, lykter, vanningsutstyr, hagemøbler, griller, gjerder og alt mulig. Jeg har lyst til å vise et par bilder av noe av det de har av figurer. Vi er sikkert uenige i hva som går an og ikke går an av figurer i hagen, og vi er sikkert enig i at det går en hårfin linje mellom hva som er fint og hva som er harry. Her er en liten mopsefigur til høyre, ekte mops til venstre:

Og hvis ikke det er nok med fisk i hagen, eller i hagedammen, så kan du kanskje vurdere en skilpadde? Skilpadde (ekte) til venstre og mops (fremdeles ekte) til høyre.

I tillegg til alt dette så har de også en kjempeavdeling (en egen hall) med drivhus, paviljonger, utestuer og lignende. Det er jo en fin mulighet til å se hvordan disse husene ser ut i virkeligheten. Jeg mener, det meste er jo lekkert i brosjyra.

Ikke helt feil, dette?

4 kommentarer:

 1. Det må være flott å kunne rusle rundt der! De statuene av hunder var flotte.

  SvarSlett
 2. Hyacinter var för mig en julblomma tidigare men nu finns den ju till våren med, tycker den är så fin har några gula på kolonin min.
  Ha en fin vecka
  Önskar Meta

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige meldinger, jenter. Hvis dere noen gang er i dette området vil jeg anbefale en tur innom. Det er litt spesiellt at Jespers ikke er del av noen kjede av hagesentere. Det er alltid interessant med sånne frittstående firmaer som dette.

  De steinfigurene kommer i alle størrelser. Fra denne lille til en teddybjørn i granitt på 350 kg.

  SvarSlett
 4. Her så det ut til at det var mye spennende. Masse fine fisker. Vi hadde slike fisker før, men i fjor vinter så døde alle sammen. Har nok lyst til å anskaffe nye.

  Veldig hyggelig at du ville være med på helgegleder.

  SvarSlett