Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 30. mars 2013

Litt skygge i drivhuset

"Litt skygge i drivhuset, litt ommøblering, vaffler og kaffe (og likør)" burde tittelen vært, for det er det dette innlegget handler om.

Vi var så heldig å få med oss et knippe pilekvister fra Danmark. De har vi lyst til å bruke som en slags skyggegardin i drivhuset. Hele poenget med drivhus er jo å fange solens energi for så å la alt som vokser og gror få nytte av det. Men, det kan altså fort bli litt mye av det gode. Så det er et visst behov for å skape litt skygge i drivhuset.


 

Tidligere år har vi brukt å henge opp grønne skyggegardiner i taket der inne. Det vil vi gjøre i år også. Men i tillegg til det så vil vi snu om på møbleringen der ute, slik at plantene flyttes fra den søndre til den nordre delen av huset. Og møblene til den søndre delen da, det gjettet du sikkert. Da blir det sånn som du kan se over her.

Her kommer bilde av skyggegardinene, de henger vi opp i vanlige gardinklyper som sklir frem og tilbake i selve aluminiumsprofilen.


Etter en intens ettermiddags evaluering (med vaffler og gode venner, og hjemmelaget likør, og kaffe da) har vi kommet fram til at begge skyggetiltak virker etter hensikten, og alt er såre vel.  Og bare for å underbygge at behovet for skygge er høyst reellt, så legger jeg ved et bilde av et stearinlys, type kubbe, som har måttet kaste inn håndkleet i varmen, stakkars.


En liten bonus med pilekvistene er at skyggene danner fine mønstre, se bare her:


Ha en fin helg, alle sammen!

3 kommentarer:

 1. Hei Bjarne.
  Skygge "gardiner" av pil var en både smart og dekorativ ide! Og om du har noen klatreplanter i drivhuset om sommeren, så har de jo klatrestativ å vokse i også!
  Ha en fortsatt riktig fin påske
  Stein

  SvarSlett
 2. Takk for det, Stein. Ja, begge skyggetiltakene fungerer, pilekvistene er jo klart mer hyggelig enn det grønne nettet, da. Fortsatt god påske til deg også, det er spennende å følge med på alle figurene du omgir deg med. Det kommer et innlegg fra meg (i morgen, tenker jeg) om vanngreier og figurer i hagen.

  SvarSlett
 3. Vi har gardiner i drivhuset som vi kjøpte fra leverandøren av drivhuset. De kan lett dras fram og tilbake og er gull verdt i sterk vårsol eller på varme sommerdager, hvis det fortsatt fins. Legger ut et bilde av dem i morgen, så kan du se. Våre dekker nok mere enn dine. God påskeaften!
  Brita

  SvarSlett