Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 28. april 2013

Deilig vær til hagearbeid

Lørdag med deilig vær, perfekt til litt hagearbeid, ikke sant? I drivhuset vårt vokser plantene med rekordfart. Våren utendørs er kanskje tre uker forsinket, men det gjelder ikke våren inne i drivhuset. Der er alt i rute og vel så det. Fruen har plantet om tomater i de store bøttene som blir deres endelige hjem. Dette er blomsterbøtter som vi får gratis hos den lokale blomsterbutikken.


Her kan du se alle bøttene til tomater pent oppmasjert ved kjøkkenhagen. Jeg tror fruen pottet om chili, paprika og agurker idag også. Og dermed begynner det å bli fullt i drivhuset.

Og så har vi kommet i gang med den mye omtalte utvidelsen av kjøkkenhagen. Vi begynner med å grave ut "spor" der hvor det skal være gangveier.


Nede i sporet legger vi en markduk, og så er planen at vi skal fylle stiene med ca 10cm subbus. Det skulle bli stabilt og greit. Fint å kjøre trillebår på.


Den gresstorva som vi fjerner leggervi opp ned oppå våte aviser. For å fylle opp, da. I følge damen på dagens kompostkurs er denne metoden helt i henhold. Det blir spennende å se. Vi har tenkt å sette poteter der litt senere (eller så snart det er klart, egentlig).

Ha en utmerket søndag i hagen, alle sammen!

6 kommentarer:

 1. Sikke mange spændende projekter i har gang i... Jeg havde også gang i haven i går, lige så mine rygmuskler er helt ømme af at grave :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja man skal kjenne at man har vært ute.

   Slett
 2. Hei, så godt å komme i gang med haging ute også. Det ser så flott ut med alle de tomatbøttene, der blir det sikkert mye snadder å høste utover. Jeg snur også gressmatten når jeg lager nye bed, blir fin grønngjødsel (tror jeg) og det er utrolig lite som vokser opp igjen. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Bille. Ja, vi er spent på det med aviser og snudd gresstorv. Vi har jo undersøkt litt om saken, og det er ingen som sier at det ikke går. Så vi er optimister.
   Fortsatt god søndag til deg også!

   Slett
 3. Hei.
  Jeg er spent på hvordan du gjør det med potetene? Bearbeider du torva noe, eller legger du potetene bare i mellom to lag? Jeg har jo sett at poteter kan vokse rett på plen også, om de bare får litt våte aviser over seg.
  Spennende:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de potetene er jo usedvanlig grovillige. Det er et godt utgangspunkt. Vi legger aviser, ett lag snudd torv, litt mer jord i furer (eller åser er vel mer korrekt), så setter vi potetene i den løse jorda, men så dypt at de er helt nede ved torva. Knotete forklart sier du? Det kommer blogginnlegg med bilder i morgen..

   Slett