Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 7. april 2013

Noen har flyttet ut

Mens undertegnende hageblogger var ute som snarest for å skamklippe en hasselbusk...


var fruen opptatt på annen kant av huset, og herved kunngjøres det at den første gruppen av nye planter har flyttet fra planterommet og ut i drivhuset. En stor dag i hagen, altså!


Det er noen tomater, noen chili, noen paprika og noen blomster. Ikke så mye, men en start er det, da.

Vi (fruen) har et system der ute for å unngå altfor lav temperatur nattestid. Nytt i år er denne lille frostvaktdingsen som slår på en vifteovn ved en viss temperatur. Dingsen er her avbildet opp/ned.


Erfaringene så langt viser at temperaturen holder seg over ca 5 grader der ute i drivhuset, det får være greit.

Meeen, tilbake til hasselbuska. Den er altså skamklippet i henhold til hagebloggerens ringe forståelse av hvordan ting vokser. Tanken er at den skal skyte nye skudd både fra bunnen (fra de hardest beskjærte grenene) og fra toppen av de grenene som står igjen i ca en meters høyde. Meninga er at det hele skal ende opp i en litt mer regjerlig busk enn det vi har hatt så langt. Den som lever får se.


Kvistene, eller grenene, er kuttet i korte og lange. Planen er å bruke dem til flettegjerde i kjøkkenhagen. Det blir et artig lite prosjekt. Og meningen er at vi skal kunne høste årsskudd av denne og andre hasselbusker, slik at vi blir selvforsynt med kvister. Det vi ikke bruker til fletting blir enten til ved, eller det blir malt opp til bunndekke. Når jeg tenker meg nøye om, så bruker vi faktisk hver eneste lille bit av hasselen. Hm.. det må jo være bra!

En fin søndag, ønsker vi dere alle!

1 kommentar:

  1. Det var en flott hageøkt! Spennende å følge kjøkkenhageprosjektet. Jeg har lyst til å lage flettegjerde også. Synes det glir så naturlig inn i det grønne.

    Ha en fortsatt god helg!

    SvarSlett