Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 1. april 2013

Oppdatering fra uteområdene

Med uteområdene mener jeg det som liksom skulle være hage, men som fremdeles ligger under et lag av snø. Kanskje jeg skulle endre navnet på bloggen til "Bjarnes uteareal og annet surr-blogg" Sånn ser det i alle fall ut i slutten av påsken 2013:

 
Her ser du sørsiden av huset. OK, det smelter en god del hver dag. Men det er da en spesiellt sen vår i år. Vi har tele i jorda også, så smeltingen får foreløpig ikke noe særlig hjelp nedenfra. Det har blant annet resultert i at vi har opptil flere frosne dammer på tomta i år. Rett under her ser du det som skal være kjøkkenhage, fremdeles under flere desimeter med snø.


Her er vedlageret vårt i ferd med å gå tomt. Vi har tenkt å ta ned tre villmorelltrær som gir skygge på feil sted. De vil gi et fint tilskudd til vedfyringen. Dette er forøvrig naboens garasjevegg som vi disponerer som en motytelse for at de fikk bygge helt i grensen.


Littegranne vårarbeid har det blitt tid til, denne hasselbusken er under beskjæring. Vi har tenkt å fjerne ganske mye mer fra den, men synes ikke helt det passet seg med motorsag på første påskedag. Vi har tenkt å ta de fleste stammene ned til 20 cm over bakken. I midten av buska lar vi tre-fire stammer stå. Hassel skyter fra der den er kuttet, så da regner vi med at vi står igjen med en helt grei men ikke så omfangsrik busk.


Her er et bilde av steinrøysa vår. Det er rett og slett store steiner som stammer fra den gangen tomta ble planert (i 1990). Gravemaskinmannen solgte inn ideen om en steinrøys i hagen (så trengte han ikke å kjøre bort steinene). Fin den, det vokser eføy og villvin på den. Mellom de to trærne du ser i bildet har vi hengekøye om sommeren.


Siste bilde for i dag, hvis du ser nøye etter kan du se fruen som har inntatt påskepositur utenfor drivhuset. Flere bilder? Ok, til slutt kommer ett av Dexter der han slapper av i sofaen.

Det var alt for nå.

2 kommentarer:

  1. Det er en trøst å se at andre også har en stund til de kan rake plenen... Ha en super dag i solen. Anne Kari

    SvarSlett
  2. Sukk. Det er til å bli motløs av… all denne snøen og isen. Men har registrert tydelig siste dagen at det snøen har minket merkbart. Juhuu… Og trøsten er jo at det omtrent er likt overalt. Sein vår.

    Fin blogg du har forøvrig. Har skrolla meg nedover her. Bra med et maskulint innslag inni denne hagebloggsfæren også. Vil nok kikke innom igjen.

    SvarSlett