Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 17. april 2013

Vårlig oppdatering fra hagen

Våren er endelig her! Vi gleder oss til å komme i gang med utendørs aktiviteter.


I går lovet jeg deg en en liten oppdatering på hvordan det gikk med snøsmeltingen etter at jeg drysset ophakket løv utover snøen.


Det går veldig bra, må jeg si. Nå er jo temperaturen høyere enn den har vært, men jeg tror løvet har vært med på å speede opp prosessen. Og som du ser over her så er det ikke så mye snø igjen.

Og her er kjøkkenhagen, det hjelper der også. Vi har jo planer om å utvide den i år, det blir da videre bakover i bildet helt inntil buskaset i bakkant. Bak der planlegger vi å lage tre nye kompostbinger.


Det er nok dette som blir det første prosjektet vi setter igang med. Når det gjelder å utvide kjøkkenhagen så har vi tenkt å dekke bakken (gressplen) med våte aviser, dekke det med matjord (vi trenger å tilføre jord uansett), sette poteter der, og håpe det beste. Om noen av dere der ute i den store verden har erfaringer med å dekke med våte aviser, så vil vi svært gjerne høre fra dere. F eks om hvor tykt lag med avissider dere anbefaler. Dette området vil jo bli behandlet med spade og greip i høst (etter at potetene er tatt opp) og da er det greit om det meste av avispapir er omdannet. Det er ikke så kult å spa opp hele lørdagsbilaget til lokalavisa, liksom.


Til slutt et lite bilde av disse små krabatene. Det er de første som blomstrer av utendørs voksende planter i år.

Det er da alltid noe, ikke sant?

4 kommentarer:

 1. Dette er jo en stor forbedring for snøsmeltingen! Så deilig med vår! Lykke til med kjøkkenhageprosjektet.

  SvarSlett
 2. Spring requires patience... ours is coming slowly.

  SvarSlett
  Svar
  1. That is true, Carolyn. Spring is about one month later than average in Norway this year. But we are patient. Nice photos on your blog!

   Slett