Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 18. april 2013

To blanke ark

Når jeg ser nøye etter i hagen, så ser jeg at vi har to små bed som nesten ikke er utnyttet. Det ene er dette bedet ved siden av biloppstillingsplassen, flankert på den ene siden av en hasselbusk og på den andre siden av søppelbeholderne (som hos oss har "fargerike" lokk).

 
Dette bedet er vel ca 2 ganger 5 meter, og domineres per i dag av to store skogskjeggplanter. De er kjempefine, så det er ikke sikkert at vi lar de vike plassen for noe annet. Men det er jo lov å tenke tanken, ikke sant?

Det andre bedet er mindre, men må nok beplantes med ett eller annet fornuftig i år. Det er dette bedet rett ved den hasselbusken som vi har beskåret kraftig.


Tidligere har det blitt litt borte under hasselen, men det blir det ikke i år. Hva tror du? Urtebed? Det ligger fem meter fra terrassen, på vestsiden av huset. Bedre vokseplass for urter finnes vel ikke. Eller busker? Det kan "knyttes" både til hasselen og til ligusterhekken i den andre enden av bedet. Sommerblomster, kanskje? Eller et par hundre løker til vårblomstring etterfulgt av stauder, prydgress kanskje? Det skulle vel gå godt an å kombinere med løker? Er det forresten noen som kan tipse om hvor man bør henvende seg om man ønsker å kjøpe løk i hundrevis? Uten å blakke seg, da.
Hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar