Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 15. april 2013

To fluer i ett smekk?

To fluer i ett smekk, går det an? I høst dekket vi noen av hagens bed med finklippet løv. Det løvet isolerer nå sånn at jorden i disse bedene fremdeles er frossen (mer frossen enn jorda rundt). Derfor ville jeg fjerne løvet, slik at løkene som er i bedet kan spire og vokse. Og, se her, selv om det er lovlig kalde forhold, så spirer løkene! Dette er anemoner og iriser under klematisen.


Og, løvet har jeg med nennsom hånd drysset utover snøen og isen på plenen på nordsiden av huset. I håp om at det skal kraftig framskynde smeltingen, da. I natt var første natta vi har målt hvor gradestokken holdt seg over null. Det henger sikkert sammen med at det regner og blåser.


Dette må jo bare bli suksess! Men spesiellt vakkert er det ikke.

Vi går for snøsmelting nå, vel?

4 kommentarer:

 1. koslig at det spirer hos deg...og ja..vill ha vår nå..nesten all snøen vekk her i løpet av natten,godt det hvite snart er borte..og bra med pluss om natten nå, så kan krokuser og andre vekster begyne med litt spiring her også :)
  Ha en flott mandag :)

  SvarSlett
 2. Ja, nå går vi for at resten av snøen forsvinner i løpet av kort tid. Her er det fortsatt mye snø igjen, men den minker godt pga. regnværet. Smart å drysse løvet over snøen.

  SvarSlett
 3. Tusen takk folkens, jeg tror vi er enig om at nok er nok nå. Nå har vi ventet så lenge at vi kommer til å nyte våren desto mer når den først kommer.

  SvarSlett
 4. Ha-ha, bra jobbet for å få fortgang i snøsmeltigen:)
  Så koselig med de små spirene. Kanskje løv hjelper? Jeg har nemlig ikke fått spirer enda...

  SvarSlett