Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 31. mai 2013

Åsgårdstrand kvinnelige badeselskap

Mange av bloggleserne har hørt om, eller er medlem av, Åsgårdstrand kvinnelige badeselskap. Dere er hjertelig velkommen til å lese videre, men dette er mest myntet på de av dere som ikke er kjent med denne flotte foreningen. Og; innlegget er bare litt hagerelatert.

Damene disponerer et eget hus i badeparken i Åsgårdstrand. Det er innredet med oppholdsrom, bad, garderobe og en diger badstu. Medlemmene (bare damer, det fremgår av navnet) har alle egen nøkkel, og kan bruke huset akkurat når det måtte passe dem. Og det gjør de; det er folk der nesten hele tiden, men det er skjelden eller aldri fullt. Og isbading er en utbredt hobby i Åsgårdstrand. Badeselskapet kan denne helgen feire sitt 20 års jubileum.

Siden det skal feires jubileum, ble det selvsagt sørget for (gjennom flere dugnader) at utearealene er presentable. Og selv om hagebloggeren prøvde å vri seg unna dugnad (på grunn av regn; er ikke det gyldig forfallsgrunn?) så ble han overtalt til å komme her en kveld. Det er rart hva utsiktene til pizza og hyggelig selskap gjør med arbeidslysten.


Det var tre digre blomsterbed som trengte en fast hånd. Bedene inneholder hovedsaklig de to "populære" planteslagene Rosa Rugosa og Skvallerkål. Rosene skulle beskjæres, og skvallerkålen skulle bekjempes. Over her ser du to glade badedamer som ikke er redde for å ta i et tak.


Herrene slipper til de også. Bedene skulle lukes, kantene rettes av, og det skulle legges ut bark.


Og bedene ble riktig fine, de. Mens regnet silte ned. Med 8-9 personer som stillte opp, så tok ikke hele jobben stort mer enn en time, heller. Da er det jo bare moro!
 
Vi gratulerer damene med de første 20

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar