Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 24. mai 2013

Flere blomstrende busker og trær

Her kommer noen flere bilder i føljetongen om blomstrende busker og trær. Regnværet gjorde at kirsebærtreet ble et par dager senere enn jeg hadde trodd. Men, vi tar et par andre trær først. Aller først må du ta en titt på heggen som blomstrer nesten for fullt:


Hegg lukter ganske OK til å begynne med, men etter noen dagen får lukten mer et preg av kattepiss. Ikke så OK. Her ser du blomstene i litt mer nærbilde:


Et artig tre, dette her. Det pleier å bli angrepet av en slags spinner også, heggspinner tror jeg den heter. Er angrepet heftig, så blir nesten hele treet spunnet inn i et fint spinn. Da må man nesten bare bestemme seg for at det egentlig er ganske fint (å se på). Treet kommer seg fort igjen etter angrepet. Hvis det skulle skje i år, så vil du bli holdt orientert.

Denne buska blomstrer også nå, det er søtmispel som vi bruker som en slags hekk mot en liten stikkvei mellom oss og naboen i vest. Ganske fine små hvite blomster på den også:


Nestemann ut i hagen etter disse tre ser ut til å bli rødhyll. Men til slutt, her er kirsebærblomstene:

 
De er veldig fine, ikke sant?

9 kommentarer:

 1. Veldig fine er de. Jeg har et dobbelt forhold til heggen. Vakker er den, men velluktende er den ikke:) Likevel, pryder i hagene våre gjør den. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er fin, og lukten varer ikke så mange dagene.

   God helg til deg også!

   Slett
 2. De är underbara! Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Gunilla, god helg til deg også!

   Slett
 3. Svar
  1. Thank you, Laura. Have a nice week end!

   Slett
 4. Svar
  1. Thank you, Liz. Have a nice week end.

   Slett
 5. You got a wonderful garden. A spectacle of envy.
  Thanks for taking care of my girlfriend (May 31).

  SvarSlett