Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 10. mai 2013

Kjøkkenhagen er ferdig

Da er det meg en stor glede å meddele deg, kjære bloggleser, at utvidelsen og ombyggingen av kjøkkenhagen er ferdig. Sånn så det ut når vi begynte:


Og dette ble resultatet:

Som du kan av bildet så har vi gjort området mer tilgjengelig ved at vi har etablert ganske brede gangveier (ca 90 cm). En akse gjennom hele kjøkkenhagen, og to nye tverrakser (midt på bildet og i bakkant). Arealet for kjøkkenhagen er fordoblet.
Grusgangene er laget ved at vi fjernet materiale (gresstorv, da), la markduk, og et 10 til 15 cm lag med subbus (0-4mm grus).
 
Som avgrensing mot plenen har vi lagt betongheller, 20X40 og 40X40 annenhver. Det området som tidligere var plen, er dekket med våte aviser, gresstorv fra gangstiene, og tilkjørt jord. Fruen har satt poteter på hele området. Poteter er kjekt å ha, og en flott måte å forbedre jorda. Planen (håpet) er at avisene skal være omdannet innen neste vår.
Da er det vel bare å glede seg til at potetgresset kommer opp igjennom jorda. Det er litt skummelt med så mye bar jord med tanke på ugress.
 
OK, det var kjøkkenhagen. Neste prosjekt er kompostbinger. Jeg er redd det er en minst like stor jobb som kjøkkenhagen, men det kommer til å bli så fint! Til slutt et bilde av tagetes på rad, de første av mange blomster som også skal pryde kjøkkenhagen.
 

Og heeelt til slutt, en påminnelse til deg som har vært så elskverdig og tålmodig at du har leste helt hit: Vi har åpent drivhus førstkommende søndag fra 12-15. Da blir det juging, skryting, latter, surr, og hyggelig hageprat.

Velkommen!
 

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny flott kjøkkenhage! Det så veldig fint ut :-)

  SvarSlett
 2. Wow! Så fint det ble! Gleder meg til å se neste helg :D Dexter gleder seg også, helt sjukt mye ;) haha

  SvarSlett
 3. så flott det var! :) håper å få fikset litt på grønsakshagen i år jeg også, men gjenstår å se hva vi rekker :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer, folkens!

  SvarSlett
 5. Så flott det ble!
  Mulig jeg sniker innom en tur på søndag, er jo nesten naboer ;)

  SvarSlett
 6. Skal virkelig si at kjøkkenhagen ble fin. Her blir det god plass til mange godt. Gleder meg til å følge med utover sommeren.

  Ha en fin fredagskveld. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Vivi. Ja, nå skulle vi ha nok plass for en stund, det blir spennende å se hva vi får ut av det.
   Kos deg i hagen!

   Slett
 7. Dette ble skikkelig fint!
  Tenker det blir mye godt å høste herfra utpå sensommeren. Spennende med poteter til å bearbeide jorda i nybedet.
  Lykke til med kompostbinger:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, og vi er skikkelig glade i poteter. De sier jo at man blir dum i hue av å spise mye poteter, men det har ikke jeg merket noe til!

   Slett
 8. Så flott det ble. Litt av en jobb dere har gjort her.

  SvarSlett