Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 16. mai 2013

Økologisk inspirasjonskveld i Horten

I Horten er det en gjeng med gode krefter som har satt seg store mål om å snu om på hele verdens matvareproduksjon og -distribusjon. De har startet Transition Horten, og de har et prosjekt som de kaller for Spiselig by Horten. I kveld den 15. mai arrangerte de en spennende inspirasjonskveld med flere gode innlegg.

Vi hørte Marianne Leisner snakke om MAJOBO, en bevegelse som er i ferd med virkelig å gripe om seg. Det er en forkortelse for mat og jord der du bor.


Hun kunne fortelle om en rekke spennede prosjekter med dyrking av mat midt i byen. Og, disse folkene har ikke tenkt å sitte å vente til tiden er inne. Tiden er inne for lenge siden. Så handling er mantraet.

Så hørte vi Roar Lefsaker snakke om Økologisk andelslandbruk på Holt Gård. Det fungerer slik at man kan kjøpe seg inn i Roars grønnsaksproduksjon med en andel til 2 500,-. Da får man sin del av hans (og sin egen dugnads-) innsats. Fint for oss, og fint for ham. Og det hele foregår rett utenfor byen. Kortreist, altså.


Så var turen kommet til entusiastene Jennifer McConacie, Danielle Somer og Haakon Odin Engebraaten i Transition Horten. De snakket varmt om spiselig by-prosjektet, og viste en inspirerende film fra et slikt prosjekt i England.


Til slutt var det gruppearbeid, med utveksling av gode ideer. Og de hadde med seg økologiske frø, hjemmelagede kaker av ymse slag og gode greier. Men da måtte denne hagebloggeren forlate dem, så jeg får gjøre det godt igjen ved å skryte av dem her på bloggen. Det de driver med er jo intet annet enn storartet, deres entusiasme er svært smittende!

Ildsjeler som dette kunne vi godt hatt flere av. De etterlever miljøbevegelsens gamle slagord om å tenke globalt og handle lokalt. Og, kjære bloggleser, om noen skulle si til dem at de er naive, så tar de det som et kompliment.

Naiv, jeg? Tusen takk!

2 kommentarer:

  1. Så spennende prosjekt! Sånne ildsjeler trenger vi flere av, ja. Det er best å være litt naiv har jeg funnet ut... :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig, Marit. Det er en kjempefordel å være litt naiv, og dermed ikke la seg overkjøre av alle mulige motforestillinger. Det er viktig å tro på at det nytter.

      Slett