Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 15. mai 2013

Nye terrassemøbler?

Skulle vi ha skiftet ut de gamle tradisjonelle (men gode) terrassemøblene med noe helt annet, tro? Vi har samlet på oss noen europaller som vi tenkte kunne gis et nytt liv som terrassemøbler. Vi har snoket litt rundt etter noen ideer, og her kan du se hvordan det  (kanskje) kan bli. Man begynner med pallekarmer opp ned:


På den måten fungerer karmene som sokkel, og man legger en pall oppi:


Og enda en (eller, enda tre), så har man basisen for en hjørnesofa. Paller er tunge, og dette blir en lettere konstruksjon enn om man stabler flere paller oppå hverandre. Høyden blir også bedre med karmer som sokkel. Karmen er 20 cm og pallen 15 cm. 10 cm madrass da, det blir 45 cm som er passe sofasittehøyde. Men så må vi jo ha et sofabord, det lager vi av to paller oppå hverandre, med hjul som ben:Du ser kanskje at det er to faste hjul og to som svinger. Hjulene er kjøpt på et svenskt bilvarehus i nærheten så de er billige. Men jeg bør nok skifte ut svingehjulene med noen som kan låses.

Neste steg er madrasser og puter, dette er enkle 10 cm madrasser (80x200) fra et annet svenskt varehus. De skal trekkes (av fruen) i et stoff som er egnet for utendørs bruk. Legg til en mengde puter og et par kulørte lamper, så blir det sånn:


Europaller er 80x120 cm. Brukt som sofa blir det veldig mye sittebredde. Derfor må det store mengder puter til, mye mer enn på dette bildet. Det beste er nok å skaffe noen få veldig tykke og veldig faste puter som hovedryggstøtte, og ellers pynte opp med mindre puter. Men, kjære bloggleser, puter er ikke min sterke side. Det kommer jeg helt og holdent til å overlate til fruen.Et par ting til; vi kommer ikke til å kjøre med ubehandlede paller, så røffe er vi ikke i stilen. Så de skal beises eller males på et vis. Min plan er å beise dem i mørkebrun trebeis. Det vil bevare trefølelsen samtidig som fargen på pallene blir jevnere. Men hva synes du? Skulle vi male dem i samme farge som huset, male dem i husets kontrastfarge (blå), eller skal jeg slå til på tilbudet fra den lokale fargehandleren om et spann med (feilblandet) lilla farge?

Med det ønsker jeg alle en flott dag!

8 kommentarer:

 1. Tøft! :-)
  Hva med å beise dem i en svart tone, så de henter opp fargen fra vinduskarmene? Svart passer jo til alt av farger og vil gi en rolig og flott basis til fargerike puter! ;-)
  Det var skikkelig smart å bruke pallekarmer som krager. Da fikk pallemøblene en flott sokkel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har tenkt litt på svart. Eller gråsvart. Men jeg tenkte kanskje at mørkebrun ville både kle treet, og være mørkt og nøytralt nok til at fargerike puter vil spille hovedrollen. Trekket til madrassene blir mørk blått ensfarget. Uansett så er det jo ikke noe stort prosjekt å skifte farge på pallene senere. Ha en god dag videre.

   Slett
 2. Feilblanda lilla, og du blir dagens snakkis. Slår aldri feil :)

  SvarSlett
 3. Superkult!
  Men spørsmålet er: er de gode å sitte i da? Eller egner de mest til å trekke opp beina, eller legge seg og slumre en middagshvil?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Elisabeth, de egner seg helt klart til slumring. Jeg pleier for øvrig å sove ute hele sommeren (begynte for noen uker siden) og disse her er langt bedre enn bare en madrass på gulvet. Men, vi må skaffe noen store og faste puter i ryggen, for 80 cm er altfor dyp sittebredde.

   Slett
 4. Lys lilla kommer garantert til å vekke mest oppsikt!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det blir nok brun i første omgang, Anne Kari. Setter dem ut igjen til helga tenker jeg, da har beisen tørket godt.

   Slett