Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 23. juni 2013

Haven i Hune

Fruen og jeg er i Danmark, og har vært tilbake i Haven i Hune. Vi var der sist i høst, og vi var spente på å se hvordan hagen så ut nå på sommeren. Og vi ble naturligvis ikke skuffet. Vi kan bare oppfordre alle hageinteresserte til å besøke stedet selv. Det er vanskelig å gi noe godt bilde av det i et enkelt blogginnlegg. Interesserte bør ta en titt på hagens hjemmeside.

Nå i slutten av juni er det jo så mye som står i blomst at det blir vanskelig å velge hva man skal vise fram. Da blir det to ting. Først disse vannplantene:
I hagen har de flere oppbygde bassenger. De er sånn omtrent hoftehøye, tenker jeg. De gir veldig fin struktur i hagens mange små og store rom.

Da er vi over på det neste jeg ville prøve å vise fram. Hagen i Hune er delt opp i mange ulike rom. Det er fullt av planter over alt, noe som fort kunne gitt et rotete uttrykk. Men denne hagen er ikke rotete. Og jeg innbiller meg at noe av nøkkelen til det relativt ryddige inntrykket er at vi stadig vekk blir presentert lange siktlinjer. Det kan være gangveier som fører til eller forbi en eller annen attraksjon, eller det er lange linjer ellers. Her kommer noen bilder som det er meningen skal illustrere dette poenget.


 

Dette med noen siktelinjer i hagen er noe vi kunne bli flinkere til hjemme hos oss også. I den anledning har vi anskaffet er diger terracottakrukke som skal være med hjem til Norge. Men det kommer jeg tilbake til senere. Dette var alt fra Anne Justs hage i denne omgang, eller kanskje det kommer noen flere bilder en av dagene.

Ha en fin St. Hansfeiring!

4 kommentarer:

 1. Takk for gjensynet med Hagen i Hune. Er virkelig verd et besøk ja. Spennende med alle kriker og kroker, rom og linjer. Og frodighet. Sukk!

  Smakte du kaffen og de deilige kanelsnurrene i cafe´en deres?

  Finfin St Hans ønskes deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et veldig spennende sted for hageinteresserte. Det ble med duften av kaffe og snurrer denne gangen..

   Slett
 2. Det er så skøn en have og jeg kan kun anbefale at tage en overnatning... kan ikke lige se om I gjorde det. Så har man nemlig hele haven stort set for sig selv, en skøn lang juniaften.... det er haveguf!! ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er sant, Fru Friis! Jeg nevnte ikke at man kan overnatte der. De har flere gjestehus, og det må være en fantastisk opplevelse å tilbringe en sommernatt i denne hagen.

   Slett