Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 7. juni 2013

Oppdatering fra kjøkkenhagen

Ting går sin gang i kjøkkenhagen, det meste vokser og ser ut til å trives greit. Her kommer noen utvalgte eksempler. Først, knutekål:


Disse plantene er nå 20-25 cm høye. De danner svært velsmakende knoller, som man kan bruke på samme måte som andre rotfrukter (persillerot, pastinakk etc.). I år har vi store mengder løk også. Når vi tenker etter så er løk en av de grønnsakene som vi bruker ganske mye av.


Her er ett av løkfeltene. Her er det setteløk, som ser ut til å vokse fint. Vi har andre felter med løk som er drevet fra frø. De sår vi rett ut på vokseplassen, og foreløpig funker det fint. Vår erfaring er at det ikke er noe særlig å vinne på å forspire løk inne kontra å så dem rett ut. Vi har også hvitløk, luftløk, kinesisk gressløk og "norsk" gressløk. Gressløken blomstrer forresten om dagen, med lekre blomster.


Vi tar med et bilde av noen av potetene også. Du, kjære leser, vet jo at vi har utvidet kjøkkenhagen i år. Og at vi stort sett dyrker poteter på det nye stykket. Det er jo det som er det gamle kjerringrådet når det gjelder å forbedre jorda. er det ikke?


Som du ser så kommer potetene for fulle mugger. Og fruens markdekke av gressklipp gir tilskudd av nitrogen samtidig som det hindrer ugrass. Vi har fire eller fem ulike sorter poteter (ikke om hverandre, da), så vi får litt av hvert å velge mellom etterhvert som de blir modne.

Ha en feiende fin fredag!

2 kommentarer:

  1. Så flott kjøkkenhage dere har. Blir moro å følge! :) fin fredag til deg også.

    SvarSlett