Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 8. juli 2013

Blikkfang, siktelinje, hva heter det?

I forbindelse med at vi utvidet kjøkkenhagen var jeg inne på å skape en slags siktlinje langs grusgangen gjennom kjøkkenhagen. Tanken er at øyet skal trekkes mot noe i enden av denne grusgangen. Og nå begynner det å falle litt på plass. Når vi var i Danmark så passet vi på å anskaffe en diger keramikkrukke. Oppi den har vi satt en løs plastpotte (ganske stor, da) med en rose.


Så er planen å lage en ordentlig sokkel eller en plattform av noe slag som krukka skal stå på. Også har vi anskaffet en rosebue som skal ramme det hele inn. Og, vi har kjøpt to lys blå klematiser som skal få klatre på rosebua. På bildet over er det prøvemontert, så vi kan se noenlunde hvordan det blir.


Som du ser av dette bildet så trenger noen av plantene en lett frisering før vi oppnår den ønskede effekten. De digre buskene til venstre er solbær og ripsbusker. De blir lettere (og mer opprett) når bærene er høstet, og kan sikkert også beskjæres litt. Til venstre er det bare potetgress; det blir snart borte. Eller, det blir ikke noe særlig større enn det er nå.

Hva tror du, blir det fint?

6 kommentarer:

 1. Fin keramisk krukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlett
 2. det blir sikkert flott! :) fin krukke også :)

  SvarSlett
 3. Å ja, det blir flott! Herskapelig:)

  SvarSlett
 4. Hei! Dette gir hagen en spennende effekt. Anne

  SvarSlett
 5. Hei
  Dette blir utrolig flott. Kjempe fin keramikkrukke.

  Ønsker deg en fin tirsdag. Klem

  SvarSlett