Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 23. juli 2013

Blomsterenga er nyslått

Den blomsterenga vår må jo slås, ikke sant? Vi bestemte oss i alle fall for at det var nødvendig. Her kommer først et par bilder av hvordan den så ut for et par uker siden, når den var på sitt fineste:
Vi innbiller oss at det er greit bare å klippe den med klipperen i høyeste posisjon, sånn så den ut før vi begynte å klippe:Den begynner å bli tørr, og prestekragene som har blomstret i ukesvis synger på siste verset. Da er tiden inne til å klippe, vel? Vi har forstått at en eng skal ha magert jordsmonn, det gavner blomstene og ikke så mye gresset. Så vi brukte oppsamleren slik at avklippet ikke ble liggende og gjødsle jorda. Her er etter-bilder:Så får vi håpe at området ikke skjemmer hagen mens det gror til igjen. Man kan kanskje håpe på litt mer blomstring utover sensommeren og høsten? Det blir i alle fall spennende å se. Alt i alt er vi veldig fornøyd med hvordan denne enga artet seg. Den ble et fint tilskudd til hagen, og frister til gjentagelse neste år.

Ha en fin hagedag!

2 kommentarer:

 1. Hei Bjarne.
  Artig å følge prosjekt sommereng! Det var jo riktig vellykket! Jeg forsøkte meg på noe lignende selv en gang, men det var IKKE vellykket ;-)Kanskje jeg skulle forsøke meg igjen ? ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Stein. Vi er litt spente selv, på om den kommer igjen utover sensommeren. Det er ikke noe krise om det bare er "vanlig" gress der på høsten heller, det blir blomster igjen til neste år. Det er i alle fall artig å prøve seg litt.

   Ha en fin dag i hagen du også.

   Slett