Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 29. juli 2013

Er ikke den giftig, da?

Du er klar over at mange av de plantene vi har i hagen er giftige, ikke sant? Jeg hørte en gang en biolog (var det vel?) som ble spurt om hvilken plante han anbefalte hvis man ville ta livet av et menneske (huff, det var ikke noe hyggelig tema for bloggen). Han sa at det kommer an på om det er seg selv eller noen andre man ønsker å ta av dage. Hvis det gjaldt en selv ville kan anbefale tobakk (he, he), hvis det gjaldt en annen anbefalte han storhjelm:


Og nettopp storhjelm er jo et kjent og kjært innslag i mange norske staudebed, sammen med revebjelle som også er svært giftig. Her kommer et bilde av tobakk også, den har vi i varianten prydtobakk. Den har vakre lilla blomster som lukter godt. Den finnes i flere andre farger også.


Det er vel OK å ha litt oversikt over de plantene som er direkte farlige, så man kan passe litt på hva man putter i salaten.

Greit å vite, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar