Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 17. juli 2013

Lus på artisjokkene

Artisjokkene står fint, de. Et par av plantene er drøye meteren høye, andre henger litt etter. Her er et bilde av den største og fineste:


Den er jo fin nok, men se på denne her folkens, den er full av lus. Lus, og maur som melker dem.


Fruen har så smått begynt å sprøyte dem med grønnsåpevann. Tanken var at det skulle være tilstrekkelig. Det vil jo tiden vise. Selv om lusene sikkert er en rik proteinkilde, så er det jo ikke noe man ønsker seg på artisjokkene. Har du noe forslag til hvordan vi kan bli kvitt lusene uten å ty til gift? Kanskje de bare skal spyles med vann?

2 kommentarer:

 1. Knus de med fingrene, selv om det er litt ekkelt og må gjentas noen ganger. Ellers fungerer det ofte å bare spyle med rent vann.Mamma har vært gartner i mange år, og dette var hennes beste tips!

  -Helene fra 3STB som gråt på muntlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset, Helene! Det er sant at det er litt ekkelt å knuse dem med fingrene, men det er enda eklere å servere dem kokt sammen med artisjokken. Vi satser på spyling og knusing.

   Slett