Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 7. august 2013

Bærhøstingen er i gang

Jeg synes ikke det er lenge siden vi skled rundt på holka i hagen og lurte på hva dette skulle bli til. Vel, det ble i alle fall en flott bæravling hos oss. Og nå er høstingen i gang.


 Jeg har plukket røde stikkelsbær. De gir verdens muligens aller beste syltetøy. Men det er en utakknemlig jobb å plukke dem, med alle tornene på greinene.


I år fikk vi ca 9 liter fra vår ene busk. Det er rekord for oss. Og plukkingen er grei nok, den. Men så er det en tålmodighetsprøve å rense bærene etterpå.


Men, tar man tiden til hjelp så går det greit. Hvis vi hadde laget saft av stikkelsbærene, så hadde det ikke vært nødvendig med så grundig rens. Men da hadde det jo ikke blitt noe syltetøy! Fruen er selvsagt i gang med bærhøst hun også. Hun har plukket rips idag.


Mens jeg skriver blogginnlegg er hun i full gang med å lage ripssaft og ripsgele, pluss at hun driver og eksperimenterer med en ripschutney med rødløk, chili, balsamico, kanel, nellik og sukker. Det blir spennende! Hvis du følger med på bloggen hennes, vil du snart få se mer nøyaktig hvordan hun gjør det.

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Ja, i år har vært et veldig godt bærår! Jeg har en del stikkelsbær- og ripsbærbusker selv- og har spist bær i en 3-ukers tid nå. Det er ingenting som smaker så godt som slike bær rett fra busken når en holder på med småjobbing i hagen. Har aldri prøvd å lage hverken syltetøy eller saft av dem. Kanskje det er en idé i år!?
  Ha en fortsatt fin dag Bjarne.
  Stein

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Stein. Innen vi ble ferdige sto det både rips og solbærsaft, ripsgele, ripschutney, solbærsyltetøy og stikkelsbærsyltetøy på kjøkkenbenken. Også har vi tappet 25 liter hjemmelaget øl på flasker idag. Av bær fra hagen gjenstår bare kirsebærene, som ikke er helt modne enda. Og så er det vel på høy tid å sette juleølet, tenker jeg.

  Ha en fin dag du også, Stein. Jeg følger prosjektene dine med interesse!

  SvarSlett
 3. Bærtiden er en fin tid!
  Den kommer nok litt senere hit, men så har jeg plukket mengder av blåbær i skogen så lenge. -Og litt molte :) Mmmm...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, vi er heldige som har så mye godt lett tilgjengelig.

   Slett