Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 12. august 2013

Har du lyst på hjemmelaget tomatsaus?

Tidligere i sommer gikk vi rundt og ventet på at den første tomata skulle bli moden. Nå om dagen er det så mye tomater at vi nesten ikke får brukt alt. Derfor lager vi tomatsaus. Vi bruker tomater, løk, hvitløk, paprika, squash og diverse urter.


Det er riktig hyggelig å sitte i drivhuset sammen med sin kjære og skjære opp alle disse ingrediensene slik at vi kan lage tomatsaus. Den havner stort sett i fryseren, og kommer til nytte i tiden framover.


Denne gangen ble det nesten litt dramatisk, for vi ble avbrudt av et ordentlig tordenvær som ble avløst av en skikkelig haggelskur. Da trakk vi inn på terrassen. Der måtte vi nesten måke vekk haggel som spratt inn fra gelenderet.
Det var ikke noe farlig, og tomatsausen ble helt på høyde med de beste utenlandske.

Ha en fin dag!

Og vi sees vel på 1000 Åpne Hager den 18. august?

2 kommentarer:

 1. Hei Bjarne. Så artig å vite at tomatsausen en bruker om vinteren faktisk kommer fra egen hage. Jeg prøvde meg også på tomatplanter i sommer, men glemte dem i et mørkt hjørne av drivhushagen. Der har de stått overlatt til seg selv i hele sommer. De har riktignok fått tomater, men bare noen små kart. Nå har jeg tatt dem frem i lyset og håper på at kanskje NOEN vil bli store og røde før vinterkulden ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Stein, tomatene bør nok helst stå inne i drivhuset. Eller veldig lunt og solrikt. Men uansett; det er helt suverent å være selvforsynt med noe. Lykke til med modningen hos deg!

   Slett