Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 22. august 2013

Litt fra kjøkkenhagen

Hagegnomen har vært opptatt med bilsalg de siste dagene, så det blir så som så med hageoppdateringer. Nå har det meste fallt på plass med bilene, så her kommer en bitte liten snutt fra kjøkkenhagen. Det er bare noen bilder av artisjokkene.


Her er et bilde som viser mer av busken de vokser på:


Vi sådde disse allerede i januar, hadde dem inne til det ble fritt for frost, og plantet dem ut i kjøkkenhagen. Vi har ti busker, og de har utviklet seg litt forskjellig. De største plantene, som den på bildet er manns høy, mens andre er under en meter.

Som du kan se av bildene, så er de nå mer eller mindre klar for høsting og umiddelbar spising. Hvis du ikke er kjent med disse delikatessene, så skal de kokes i lettsaltet vann en halvtimes tid. Så tar man av ett og ett blad, dupper den nederste delen av bladet i en eller annen smørbasert saus (bearnaise, hollandaise, sandefjordssmør eller noe sånt) og trekker av den lille møre delen nederst med tennene.

Om det smaker noe godt?

Det går fint an å eta!

1 kommentar:

  1. Ser herlig ut. Til neste år høper jeg vi får til noen like fine øko-artisjokker som barna kan smake på. Det er morsomt å lære at man kan spise blomster.

    SvarSlett