Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 9. august 2013

Vi tar en liten tur i drivhuset

For det er jo ikke bare i kjøkkenhagen det skjer ting. Det gjør det også i drivhuset. Der går ting omtrent som planlagt. Det betyr at tomater, agurker, chili og paprika modnes fortløpende.


 
 


Det skjer litt nytt der ute også, for vi har begynt å forberede oss til 1000 Åpne Hager som er den 18. august. I den forbindelse har fruen laget en masse pelargoniastiklinger (og noen druestiklinger) som vi har tenkt å selge for en billig penge på dagen.


Så må jeg ta med et bilde av den ene sitrusplanta vår. Jeg synes det er så artig at disse plantene kan ha blomster, kart og mer eller mindre modne frukter samtidig. Akkurat nå er det ikke så mye blomster på denne, men rikelig med kart og snart modne frukter. De modne er på størrelse med en golfball, og egner seg utmerket til marmelade.


Helt til slutt tar vi en titt på druene som står utenfor drivhuset. De blir ikke så store, men forhåpentligvis så modner de i løpet av høsten. Litt avhengig av hvor mye det blir av dem vil vi lage druegele og/eller druesaft. Og hvem vet, kanskje druesafta gjærer litt?


Kos deg i det fine været!

4 kommentarer:

 1. Å så kjempefint. Jeg forstår at det er godt klima hos dere. Og at dere er mer enn vanlig "grønne" og arbeidssomme. Får vann i munnen når jeg ser de lekre tomatene, nam!

  SvarSlett
 2. Takk or turen

  SvarSlett
 3. Wonderful produce from your greenhouse! I want to see the greenhouse itself, inside and outside!

  SvarSlett
 4. Du verden som det modnes i drivhuset ditt. Jeg er ikke helt fornøyd med tomatene min i år, og tror det blir mindre av det til neste år. De vil ikke modnes, og står fortsatt med mange blomster.

  Ønsker dere lykke til med 1000 åpne hager. Klem

  SvarSlett