Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 27. september 2013

Har du mye grønne tomater?

I så fall vil jeg anbefale deg å bruke dem til marmelade, for det er veldig godt!


Fruen har vært ute og høstet siste rest av tomater, og jeg er satt på kjøkkentjeneste. Og, det var altså grønn tomatmarmelade som stod på planen. Vi brukte i underkant av to kg med tomater, som ble skåret i fire. De ble kokt med 35-40% syltesukker (sukker med pektin) og saften av en lime. En drøy halvtime kokte de vel.Etter koking ble de kjørt med stavmikseren. Grønne tomater har ganske tykt og hardt skall, så de må nesten behandles sånn. Alternativet er å skolde og skrelle alle tomatene. Det var ikke aktuelt, siden jeg også måtte sette av tid til å få med meg ukens episode av Bonderøven på DR1. Sånn ser de ut etter behandling med stavmikseren:


Så var det bare å fylle marmeladen på glass. Vi bruker den både på brødskiva og som tilbehør til ost. Prøv selv, da vel.

Og ha en flott fredag i hagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar