Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 30. september 2013

Høstrengjøring i drivhuset

Søndag var dagen for høstrengjøring i drivhuset, så får heller løkene vente et par dager. Vi har hatt en fin rutine med å gjøre hovedrent i drivhuset hver høst. Vi bruker et spesialrengjøringsmiddel for drivhus, og etter at vi begynte med det, har vi ikke hatt noe særlig algevekst gjennom vinteren. Dermed så er det nok med denne ene store rengjøringsjobben. Og, etter en lang sommer så er det absolutt nødvendig med en sjau.


Jobben begynner selvsagt med å tømme huset for møbler og alt mulig ting og tang som befinner seg der inne. Og det er utrolig hvor mye greier som samler seg der inne i løpet av en sesong. Se bare på dette bildet:


Og dette fra inni drivhuset. Hvis du ser litt nøye etter, så ser du hvor skitne vegger og tak blir i løpet av sommeren.


Vel, det er bare å sette i gang, det utvendige først. Ute bruker vi en sånn børste på stang som man kobler vann til. Den funker fint, vi bruker den på taket på terrassen også. Arbeidsfordelingen er sånn at jeg vasker, og fruen... Jeg vet ikke hva hun gjør. Neida, hun var også travelt opptatt hele dagen (ikke så veldig travelt kanskje, men hun var i alle fall opptatt). Hun tok for eksempel dette bildet:


Innvendig bruker vi altså denne drivhussåpa, og vasker glassene med en sånn gulv-vaske-greie, nal og diverse kluter og gamle badehåndkleder. Det er jo ikke bare glassene som skal gjøres rene, men også hele reisverket (aluminiumen). Det tar jo litt tid, men til slutt er det ferdig. Da er det å bære inn igjen møbler og annet løsøre.


Drivhuset har jo egentlig to "liv". Ett liv som veksthus, og ett liv som utestue. Fra nå og fram til mai neste år, er det utestue. Jeg håper du klarer å se av disse bildene at det har blitt vesentlig renere der inne.


OK, da er det bare å nyte alle flotte høstdager som måtte komme.

Ha en utmerket ny uke i hagen!

1 kommentar:

  1. Det ser godt ud. Håber i må tilbringe mange gode dag der indtil maj.
    Fine billeder.
    Tak for kigget.
    Ha´ en dejlig dag.

    SvarSlett