Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 16. oktober 2013

I år blir det nok et lite høstprosjekt

Prosjektet består i å flytte bærbuskene som står i kjøkkenhagen. Nå står de bittelitte grann dumt. Derfor flytter vi dem slik at alle tre blir stående på rad inne ved naboens tujahekk.


Hvis du se nøye etter så ser du hva jeg snakker om; det er det feltet bakerst til venstre. Tujahekken til venstre, og kompostbingene i bakkant. Og de buskene som skal flyttes er altså de to (solbær og rips) som allerede står der. De skal flyttes en meter til venstre. Pluss stikkelsbærbuska som står i feltet bakerst til høyre. Den kommer nærmest kompostbingene. Her er et bilde sett fra andre siden også.

Når jeg skriver om slike ting som dette, så glemmer jeg fort at de aller fleste av dere aldri har vært i hagen vår. Og da er det jo ikke alltid så lett å få tak i akkurat hva jeg mener. Dere får ta det som en invitasjon; det beste vi vet er hagebesøk!


Ja ja, så er det en utfordring: Det er hva slags dekke vi skal ha under bærbuskene. Nå blir jo de stående i et eget rektangulært felt, så bunndekket kan godt være noe annet enn jord (vil gjerne unngå jord, egentlig. Av lukehensyn). Skal vi rett og slett gå for grus? Med markduk under, akkurat som i gangveiene? Eller kanskje et tykt lag med bark? Kanskje en kombinasjon av bark og grus? Hva synes du?

Ha en fin høstdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar