Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 16. november 2013

Overvintring i dukkestua

Jeg er plaget av litt ide-tørke på bloggfronten om dagen. Da var det at fruen (det gode mennesket) tipset meg om at jeg kunne skrive noen linjer om de plantene som vi overvintrer i dukkestua. Og det kunne jeg, jo.


Og her er en liten titt inn gjennom døra. Det er den mye omtalte potterosa du ser skamklippet helt bakerst i bildet. Jeg mistenker forresten at det er en Botanica, som visstnok skal blomstre helt uhemmet. Så ser du sikkert at de to sitrusbuskene har funnet sin naturlige plass midt på gulvet, sammen med litt pelargonier og tre artisjokker.

Artisjokker er flerårige, men på grunn av klimaet behandles de vanligvis som ettårige her hos oss. Da er det jo artig å se om det kan fungere å overvintre et par-tre av dem innendørs.


Jeg tar med et bilde av plantelampa også. Den slår vi på (med timer) utpå vinteren en gang. Sammen med en liten varmeovn sørger den for at temperaturen holder seg mellom 5 og 10 grader der inne (dukkestua er isolert).

Sist vinter hadde vi bitte litt problemer med lus (på rosa), så i år har fruen gått til innkjøp av en boks med snus. Snusen har hun latt trekke i vann, de små snusposene fungerer omtrent som teposer, men i stedet for å drikke heksebrygget, så har hun sprayet alle overvintrende planter med oppløsningen. Det skal visst være svært effektivt.

Ha en fortsatt fin helg!1 kommentar:

  1. Glimrende lagringssted. Snustrikset var nytt. Det skal jeg jammen prøve:)

    SvarSlett