Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 22. november 2013

Sitteplasser må vi ha

Vi har noen sitteplasser rundt omkring i hagen. Her kommer en liten rundtur der vi skal innom de fleste av dem.

Vi begynner midt på plenen på sørsiden av huset. Der rigger vi til langbord når vi skal ha mange gjester og været tillater det. Langbord er jo en fleksibel og fin løsning som fungerer fint. Vi har en løs bordplate som vi bare legger på sånne enkle bukker som man får kjøpt for en hundrelapp. Der har vi hatt mange hyggelige sammenkomster. Det er fort gjort å rigge til, og like fort gjort å rydde bort.


Så er det terrassen, da. Den har jeg jo skrevet om på bloggen mange ganger. Det er pallesalongen, men også et mindre spisebord som du så vidt kan se nederst til venstre i bildet. Det kaller vi for "vindusbordet" fordi det står ute ved gelenderet. Vi bruker det; ja, til å spise ved. Om sommeren spiser vi oftere middag der enn på spisebordet inne.


Dette kan kanskje ikke kalles en sitteplass, men det er i alle fall to solstoler som vi har stående ute i hagen. Til soling og til å sove middag på.


Så der det disse to stolene som står utenfor drivhuset; du ser dem litt til høyre foran drivhuset. De er ganske populære. Der sitter vi gjerne og pusler med småjobber som er relatert til drivhuset eller kjøkkenhagen. Og hvis vi ikke pusler, så har vi vel pause. Man får fin oversikt over hagen derfra.


Men den beste oversikten får man fra disse stolene her. Dette er midt i hagen, og du har full oversikt. Dermed er dette en populær sitteplass. På varme sommerdager er dette en av de få stedene hvor det er skygge også. Området her får solstrålene silt gjennom et morelltre og en hegg, så her går det fint an å sitte en varm sommerettermiddag.


Til slutt er vi tilbake på terrassen. Her er hagegnomen avbildet i avslappet positur. Dette er den åpne delen av terrassen (som ikke har glasstak). Det går fint an å sitte der også.


Ja, det var en liten runde. Når jeg tenker meg nøye om så er det vel en eller to sitteplasser til, men de fant jeg ikke noe bilde av. For å være helt ærlig så er det noen sittelasser under planlegging også. Man kan ikke få nok sitteplasser i hagen, vel?

God helg, alle sammen!

4 kommentarer:

  1. Nei, sitteplasser får man aldri nok av! Stolhaging er veldig viktig :-)

    SvarSlett
  2. Deilig å kunne flytte seg inn i sola eller ut av den..alt ettersom! Flott hage!

    SvarSlett