Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 15. desember 2013

Bli med en tur rundt huset

Hageblogg dreier seg om fine bilder av fine ting, fine planter, fine busker og fine trær i en fin hage, ikke sant?

Da kan det vel passe med en runde rundt huset på et tidspunkt hvor hagen er på sitt mest begredelige. Det aller meste er i dvale, og hagen er flekkvis dekket av snø. Vi fikk et godt snøfall her for en uke siden, men nå er utsiktene til en hvit jul ganske magre. I skrivende stund er det syv grader pluss og lettskyet oppholdsvær. Det burde jo egentlig være klima for noe hagearbeid, men sånn er det altså ikke.


Dermed blir det bare en runde med kameraet. Og a propos kamera, jeg har fått nytt! Julegave, som kom litt tidlig. Så da pensjonerer jeg det (ikke alltid) trofaste Canon-kameraet som jeg arvet etter junior, og kaster meg over et nytt Nikon med 300 siders (puh!) bruksanvisning. Så fra og med idag, kan jeg definitivt ikke skylde på kameraet for dårlige bilder.

Her begynner rundturen:


Dette er jo drivhuset, sett fra den vinkelen de fleste kommer inn i hagen vår. Hvis du ser nøye etter så ser du at vedlageret i år er komplettert med kjøpe-ved, som jeg ikke riktig gadd å ta ut av sekkene. Men se her, hvem som dukket opp ved fuglematen:


Det er den lokale flaggspetten som stadig holder oss med selskap. Og her er interiøret i drivhuset som det ser ut nå vinterstid. Det er faktisk to "sittegrupper" pluss noen ekstra stoler bare i tilfelle. Og; dette er en spesialmelding til alle blogglesere som bor i nærheten og som av og til legger turen forbi, ser dere at vi sitter i drivhuset, så går det fint an å komme innom en tur!


Hvis vi snur oss rundt, så får vi se denne utsikten, ut gjennom dørene i drivhuset. Det er "hovedplenen" på sørsiden av huset. Det er her vi dekker langbord, når det er behov for det.


Sånn ser kjøkkenhagen ut nå midt i desember, den tar seg en lang middagslur.


Hvis vi beveger oss videre rundt, kan vi se at terrassen er satt i tjeneste som lager- eller oppbevaringsplass for møbler og fyringsved. Jeg blir fristet noen ganger, til å bygge inn terrassen enda mer, for å kunne bruke den utover vinteren. Men, det er mer enn ett men, det trenger vi jo ikke. Det er jo akkuret dette vi bruker drivhuset til.


Finnes det ikke noe igjen av dekorative planter? Jo da, det gjør faktisk det. Disse prydkålene er utrolig seiglivede, det samme gjelder lyngen her:


Og selv om novemberbergknappen helt klart synger på siste verset, så er den fremdeles dekorativ:


Ellers er det selvsagt noen eviggrønne planter som nå kommer til sin rett, for eksempel denne eføyen. Den sprer seg ganske villig, også.


Med dette neste bildet er vi så godt som rundt huset, så det blir det siste for i dag. Nå står fruen klar med krumkake- og gorodeig. Begge disse blir bakt som en tomanns-operasjon hos oss. Krumkakene er det jeg som steker og fruen ruller og ordner. Goroene er det jeg som kjevler og fruen steker og styrer. Det blir bra!Ha en fin søndag!

5 kommentarer:

 1. Drivhus.......rett og slett lykke......jeg sikler alltid av synet.
  Koselige bildet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skulle stå bilder :-)

   Slett
  2. Takk, Martin. Drivhus kan anbefales. Det var med drivhusets ankomst at hageinteressen hos oss gikk fra normal til eh.. unormal. Fine bilder på bloggen din!

   Slett
 2. Fine bilder med sååå nytt kamera!!

  SvarSlett