Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 3. desember 2013

Grønt

Det blir ikke hage uten et overveiende innslag av grønt. Noen hageeiere holder seg til og med unna andre farger enn grønt, og satser alt på variasjonen som ligger i alle de grønne vekstenes størrelse og struktur. Vi er også glade i grønt, derfor holder vi oss med ganske mye gressplen.

Denne gangen er det "blomsterenga" som skal få æren av å representere det grønne. Jeg bruker anførselstegn fordi området foreløpig ikke helt svarer til betegnelsen. Enga var som du kanskje husker et av sommerens forsøksprosjekter.


Enga er altså en del av plenen, nærmere bestemt området rundt bålplassen og ned mot kjøkkenhagen.


Her ser du enga i juli (det første bildet er fra juni), gresset har vokst seg langt og fint. Dette er for det meste bare det gresset som var der fra før. Foranledningen for å sette av et område til eng er de prestekravene du ser helt til høyre i bildet.


På siste bilder ser du enga fra andre siden, da kommer prestekravene mer til sin rett. Hm.. de prestekravene burde kanskje ha vært i et eget innlegg med tittelen "Hvitt". Nå ja, kanskje en annen gang.

Når sommeren var på hell ble enga klippet. Da ble den ganske kjedelig; egentlig bare et område med litt for langt grass. Til neste år tror jeg at jeg vil vente lenger med å klippe den. Ja, for jeg tror nok det blir eng til neste år også, så får vi se hvordan det utvikler seg med tanke på blomster.

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

  1. En blomstereng lik den i min bardoms-dal..såå vakkert!

    SvarSlett
  2. Det blir moro å følge engprosjektet ditt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Mye av utfordringen med en sånn eng er jo at plen-gresset utkonkurrerer det meste. Naturlige eng-blomster vil da fort tape konkurransen med gresset. Derfor er det viktig å holde jordsmonnet så skrint som mulig; det favoriserer eng-blomstene. Så: ingen gjødsling, og rake bort alt klippet gress.

      Slett