Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 9. desember 2013

Gult

Hva med gult, da? Noen mener jo at det er en farge man bør unngå i hagen. Da går man glipp av mye, mener jeg. Her kommer noen av de gule fra vår hage.

Først ut er disse narcissene fra i våres. De lyser ordentlig opp i en ellers ganske bar hage. De er høyt elsket, nettopp på grunn av at de er tidlig ute. De setter i gang på et tidspunkt hvor vi virkelig lengter etter blomster og farger i hagen. Disse her kjøpte vi for en billig penge på et hagesenter, det er en metallbakke (egentlig fra en Rank Xerox-fabrikk) absolutt stappfull av løker. Vi har prøvd å sette noen av løkene ut i plenen og andre steder hvor det passer med noen tidlige blomster. Totalt har vi satt ca 500 løker på forskjellige steder, det blir skikkelig spennende å se hvordan det går til våren.

 
Så kommer noen gule valmuer. Det er sånne små som bare er ca 20 cm høye. Valmuer har vi jo noen av i rødt også, men denne gangen er det disse gule som kommer på bloggen. Valmuer er også populære hos oss, de frøsår seg selv, og dukker dermed opp på stadig nye steder.
 
 
Vi tar med denne fra kjøkkenhagen også. Det er squashblomst, som også er spiselig. Det er vel en velkjent rett blant hageinteresserte, frityrstekte squashblomster. Prøv den som dessert, med (flytende) honning og iskrem. "Det går fint av å eta."

 
 
Sistemann i dag blir disse ringblomstene. Og da er jeg klar over at jeg forbigår i stillhet den vanligste av alle gule blomster i hagen, nemlig løvetann. Men altså, ringblomst. De har vi mye av, de er villige og holder det gående langt utover høsten. Og høstblomstring er en utfordring hos oss. Jeg har tidligere bedt dere om tips til høstblomster, og det har jeg fått. Noen av tipsene vil forhåpentligvis bli realisert til neste år.
 

Ha en fortsatt fin førjulstid!

2 kommentarer:

  1. Gult er absolutt en undervurdert farge i hagen. Den lyser opp og fanger oppmerksomhet. Jeg tror det er der problemet ligger, det skal veldig lite gult til før den tar oppmerksomheten bort fra alt annet. Gult-ja takk - men med måte.

    SvarSlett
    Svar
    1. He he, ja det kan kanskje fort bli litt mye.

      Slett