Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 25. desember 2013

Pepperkaker, blåmuggost og portvin

Ja, det er en uslåelig kombinasjon som var med på å sette julestemningen på julaften formiddag.


Det drypper litte grann inn i drivhuset når regn- og blåseværet står på som verst, men absolutt ikke mer enn vi kan leve med. Dermed ble drivhuset det naturlige stedet for pepperkaker og portvin. Vi er alle (fruen og jeg) enig i at det er deilig å komme seg litt ut så lenge det er lyst, og med dette været får drivhuset regnes som ute. Vi kan jo ikke rigge oss til under åpen himmel (alle himmelens sluser er åpne) med kaker og vin, heller? Da blir det drivhuset.


Vi fikk til og med besøk mens vi satt der ute, det er ikke verst på selveste julaften. Men bildet er av hagebloggeren selv. Ikke julepyntet, enda.


Regndråpene på drivhusvinduene er fine, men kanskje det blir et prosjekt til neste år å få det helt tett. Den som venter får se.

Fortsatt gledelig jul!


2 kommentarer:

 1. Hei Bjarne.
  Riktig god Jul til deg og fruen! Det høres jo ut som en god idé å ta kaker og vin i drivhuset når det blåser og regner utenfor! Vi hadde også regn her i Sverige i går. Tar ikke det så tungt. Da er det jo enda hyggeligere å holde seg innendørs ;-) Men i dag skal jeg ut i hagen og plante noen hepatica Nobilis og luke litt- sånn for å ikke bli for dorsk og julemett... Blåveis vokser over alt på eiendommen, så jeg har begynt å flytte en del av dem over i skogen. Der blir de lagt mer merke til enn de delene av eiendommen vi aldri benytter :-)
  PS: Jeg trodde det egentlig er en fordel at drivhuset ikke er helt tett- For plantene sin del. Men det er jo fint at taket er dryppfritt når dere sitter der og spiser ;-) Kanskje du kan ta litt silikon i skjøtene i taket, men la veggene være stort sett som de er, så blir både dere og plantene fornøyde? ;-)
  Mange hilsen Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Flytte på blåveis, ja. Det minner meg om at jeg skal se etter de hvite blåveisene som jeg gjorde et stort nummer av i våres. Kos deg med hagearbeidet, og fortsatt god lul til dere.

   Slett