Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 12. januar 2014

Årets første grønnsaksspirer

Da kan jeg melde at årets første spirer er her. Da snakker jeg ikke om utendørs, der har vi hatt spirer og knopper lenge, men innendørs. Men altså det første som vi (fruen) har sådd med tanke på årets hagesesong. Det som må såes så tidlig er først og fremst artisjokk og paprika og chili. De sådde fruen for en ukes tid siden, og nå spirer de første.


Vi har hatt en viss suksess med artisjokker de siste par sesongene. Den sorten vi bruker heter Green Globe, og det er den du kan se spirene til nederst til venstre i bildet. Den chilien som er tidlig ute er en som fruen har tatt frø fra selv. Den heter Liten krøllete chili... Når de nå vel har spiret, så går turen ned til planterommet i kjelleren der de skal vokse seg store og sterke så de er klar til å bli plantet ut i mai eller juni.

Ellers ser det ut til at vi får en runde med vinter; det har falt to cm snø, og i skrivende stund måler vi minus seks grader ute. Da ser det sånn ut:
Det er pent om vinteren også, ikke sant?

Ha en fin søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar