Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 4. januar 2014

Hagearbeid i januar

Jeg innrømmer det med en gang, jeg liker godt snøfrie vintre. Og i år ser det bra ut så langt, selv om det nok er vel optimistisk å håpe at den snøfrie tilstanden varer særlig mye lenger. Og så er det det regnet, da. Her hos oss har det regnet langt mer i desember enn det normale. Og det gjør jo ting litt mer utfordrende. For snøfri hage burde jo gi anledning til litt pusling i hagen, ikke sant?


Og idag var det faktisk tilfelle, se bare her hvor flink fruen er til å flytte bærbusker. Det tror jeg er første gangen, at det har vært mulig å gjøre slike ting i januar. Derfor spanderer vi ett bilde til av hendelsen.


-Hvorfor gjorde ikke du denne jobben? hører jeg deg spørre. Vel, jeg får skylde på at jeg hadde 25 liter øl som jeg måtte tappe på flasker, pluss litt vondt i ryggen, og så er jeg litt forkjøla -det holdt jeg på å glemme.

For eventuelle nye lesere av hagegnomens hageblogg så tar jeg med et par oversiktsbilder fra hagen (den delen som ligger på sørsiden av huset). Vinterbilder er jo godt egnet til å vise hagens struktur. Det synes ofte ikke så godt på sommerstid når hagen er på sitt frodigste.


Dette bildet er forresten laget automatisk av google, satt sammen av tre bilder som jeg har tatt. Det er da ganske snedig, eller?Ja, sånn ser det altså ut vinterstid hos oss.

Ha en fortsatt god helg!

4 kommentarer:

 1. Hei Bjarne.
  Den kjøkkenhagen deres er skikkelig flott og veldesignet! Fin ide å anlegge den slik i forbindelse med drivhuset!
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Stein. Ja, alle "nyttefunksjoner" i hagen ligger på rekke langs grensen mot øst. Der ligger de (drivhuset og kjøkkenhagen) nokså beskyttet mot vær og vind, og greit eksponert for sol. Kjøkkenhagen lå jo der lenge før drivhuset kom, men den ble utvidet i fjor.
   Fortsatt fin helg til deg også, Stein.

   Slett
 2. Så grønnt du har det! Jeg tror aldri jeg ville tippet at dette var januarbilder. Kjøkkenhagen deres har virkelig blitt flott. Morsomt å lese om drivhuset deres i Hagetidend også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gerd Ellen. Etter hva jeg kan lese ut av bloggen din, så kunne de godt ha avlagt deg et besøk også. Eller; du skriver jo så fint og morsomt at du kunne ha skrevet i bladet selv!

   Slett