Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 9. januar 2014

Øletiketter

Jeg har jo som mange vet slått meg på ølbrygging på mine gamle dager. Det er en hobby som både er til glede og nytte. Når man brygger øl, er det en god del småting man må ta stilling til. For eksempel hva slags flasker man skal bruke, og hvorvidt flaskene skal prydes med etiketter.

Nå er jo ikke jeg noen stor estetiker, men jeg har allikevel laget noen etiketter. Eller laget og laget, jeg bruker en øletikettmal som jeg har funnet på det store internettet. Den heter Beer Labelizer, og hvis du er interessert så kan du jo ta en titt selv. Det finnes en Jam Labelizer også, den kan du bruke hvis du vil lage fine etiketter på syltetøyglassene dine.

En av ulempene med denne malen, er at flere av etikettene ikke tillater bruk av æ, ø og å. Det er jo litt krøkkete. Per dags dato har jeg kommet opp i fem brygg, så jeg er fremdeles nybegynner (det blir ca 25 liter eller 3 kasser øl for hvert brygg). På det aller første brygget laget jeg ikke noen etikett, men her kommer etikettene til de fire neste bryggene.

Dette er nr 2:Her er nr 3:

Og nr 4:


Nr 5 ser sånn ut:


Som du ser så tillater noen av designene at man laster opp egne bilder. Det er jo litt artig. Det åpner jo for svært personlige etiketter. Jeg leker meg også litt med å lage egne navn til de ulike bryggene. Så langt har jeg bare kommet opp med Bjarnebrygg, Humlepung og Solnedgang. Og så har jeg noen mulige navn på en liste; Svartedauden kunne vel passe på en kullsvart brown ale, eller kanskje Stalin (med portrett på etiketten) på en red ale, eller hva med Hentesveis? eller Nyperosa? Jeg vet ikke, du har kanskje noen forslag?

Ja, ja. Nok om det, nå tar jeg meg en øl.

Jeg tar meg en øl

1 kommentar: