Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 30. januar 2014

Tilbakeblikk på 2013: August

I serien av tilbakeblikk har vi idag kommet til august. Høysommer, med en antydning til høst i lufta. Tiden for å begynne innhøsting av hagens overskudd. I det hele tatt en flott måned.

Vi begynner med å høste stikkelsbær. Vi har en enslig busk med røde stikkelsbær som vi har mye glede av. Den gir ikke mer enn to-tre kilo bær, men det er mer enn nok til vårt bruk. Vi lager syltetøy av dem, nemlig. Disse bærene inneholder tydeligvis en masse pektin, så syltetøyet blir fyldig og fint uten alt for mye fiksfakseri. Også så godt som det er! Her kan du lese et innlegg om disse bæra.


Vi har en ligusterhekk mot veien på hele nordsiden av hagen. Den hekken blir klippet to eller tre ganger i året (jo oftere man klipper, jo mindre jobb er det). Vanligvis er første gangen rett etter St. Hans, og senest første uka i juli. Da er den allerede ganske lang ved ørene, og den er ikke alltid kort i nakken heller. Så frisering må til. Jeg har tidligere beklaget meg over at hekken ble satt tilbake på våren i fjor, men det tror jeg ikke er tydelig utfra disse bildene.  Vil du lese mer, så trykker du her.August er også tiden for Hageselskapets 1000 Åpne Hager, og vi deltok for andre gang. Du kan lese om det her. Første gangen ble vil velsignet med det flotteste sommervær man kan tenke seg, og sikkert 200 mennesker fant veien til hagen vår. Denne gangen regnet det som jeg aldri har sett før. Men, også denne søndagen kom det besøkende; ikke de to første timene hvor det regnet som verst, men etterhvert. Ca 70 personer totalt telte vi.


Jeg begynte dette innlegget med innhøsting, og jeg slutter på samme måten. Her er to innlegg om sjølberging og kjøkkenhagen. Sjølberging er kanskje å ta i litt, men det er i alle fall ganske mye rart som finner veien fra kjøkkenhagen og drivhuset og opp på matbordet.

Det var alt for idag. Nå skal vi til med å så tomatfrø til årets høst. Fruen mener vi skal ha 12 forskjellige sorter.

Det blir bra!

1 kommentar:

  1. Förstår att du älskar din trädgård.
    ha en fin dag
    Meta

    SvarSlett