Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 25. januar 2014

Tilbakeblikk på 2013: Juli

Så var det juli som sto for tur, ferietid med varme dager og lyse sommerkvelder. Den fineste tiden i hagen, vil mange si. Hagen er i full gang, prosjektene bør være gjennomført (ikke alle, skal det vise seg), og freden og roen skal senke seg over hele nabolaget.


Ja, akkurat sånn var det. Og prestekragene blomstret på sitt mest intense, så blomsterenga virkelig kom til sin rett.

I innlegget om måneden juni skrev jeg at vi hadde laget oss en "regel" som gikk ut på at alle prosjekter helst skulle være ferdig til St. Hans. Det kan du kanskje synes er en rar regel, for det er jo hyggelig å ha noe småtteri å stelle med gjennom hele sesongen. Og ja, det er helt riktig, men samtidig er det fint å ha en slags tidsfrist å forholde seg til. Da er det lettere å bli ferdig, og når fristen er passert så er det ingen som forventer at store ting skal skje i hagen.

Tidsfrister er jo ikke alltid så lette å holde, så prosjektperioden ble litt forlenget. Men så fikk vi også ferdig disse fine kompostbingene som du kan lese mer om her, og se på dette bildet:


Et par andre småprosjekter fikk også oppmerksomhet på bloggen; det var dette blikkfanget i kjøkkenhagen,


og denne lille trammen eller avsatsen utenfor kjellerinngangen:


Fra kjøkkenhagen kunne det rapporteres om både gleder og bekymringer, flest gleder heldigvis. I førstnevnte kategori faller dette, som handler om luseangrep på våre høyt elskede artisjokker. De så da sånn ut:


Ivrige lesere av bloggen husker kanskje at vi i år prøver å overvintre artisjokkplanter i store potter i dukkestua. Fruen har akkurat gjennomført en av sine jevnlige inspeksjonsrunder der ute, og kunne rapportere at artisjokkene står veldig fint. De er lysegrønne, og ser svært så friske ut. Så vi gleder oss til tiden igjen kommer for å plante dem ut i kjøkkenhagen.

Et mer gledelig budskap fra kjøkkenhagen i juli var dette, om bær som modnes. Her er de modnende bærene representert ved solbær:


Senere (enn juli) bestemte vi oss for å flytte på disse bærbuskene, så bærhøsten neste sommer blir nok ikke så god som den har vært de siste årene.

Vi avslutter dette lille tilbakeblikket på juli måned med å konstatere at vi ikke har Vestfolds fineste hage. Ikke det at vi trodde vi hadde det, men det var altså en konkurranse arrangert av de forskjellige lokalavisene som tok mål av seg til å kåre Vestfolds fineste hage. Vi vant ikke, men her kan du lese det blogginnlegget som vi brukte når vi meldte oss på konkurransen.
Ha en fortsatt herlig helg!

2 kommentarer:

  1. Herlig kavalkade. Dere har virkelig ting på stell hos dere. Skulle gjerne lagt i midten av prestekrageengen og kikket på himmelen:) Super reportasje om dere og drivhuset i hagetidende!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, du er velkommen til å prøveligge blomsterenga når som helst!

      Slett