Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 23. januar 2014

Tilbakeblikk på 2013: Juni

Da er turen kommet til juni.


Juni, ja. Da begynte det å ligne noe i hagen. Planter sto i blomst, og vi opplevde de første ordentlige sommerdagene. Noe av det beste jeg vet er når det er så varmt at det går an å ta seg en liten hvil i hengekøya; i skyggen. Det kan du se et bilde av under her, der hagebloggergnomen ligger nokså fornøyd og blid og hviler seg i skyggen.


Ellers så var det selvfølgelig også noen prosjekter å konsentrere seg om i juni. Jeg (vi) prøver å få unna det meste av anleggsarbeid eller større prosjekter til St. Hans. På den måten slipper vi å ha det hengende over oss hele sommeren.

Et av de enklere prosjektene i fjor var at vi "etablerte" en liten del av plenen som blomstereng. Egentlig lot vi bare gresset gro, og klipte rundt det med gressklipperen. OK, vi plantet inn noen få nye planter også, men basisen for enga er gresset og en ganske ivrig forekomst av prestekrager. Her er et bilde fra 8. juni som kanskje ikke gir et så godt bilde av selve enga, men det er i alle fall noen prestekrager.


I juni tok jeg også opp ett eller to hagerelaterte problemer. Jeg kunne f eks melde om at ligusterhekken slet med å komme seg etter den kalde våren. Store deler av hekken var lende uten nye blader, enkelte deler sto hele sommeren uten så mye ny tilvekst. Men til slutt så det ut som om hekken skulle klare å komme seg igjen. Det blir spennende nå til våren å se hvordan det går, jeg tror ikke hekken vil takle det så godt om vi får en sånn vår til. Her er et bilde fra 14. mai:


Vi har et annet, og tilbakevennende, problem også. Det er at den store heggen vår blir angrepet av heggspinnere. Det skjer hvert år, noen ganger blir nesten hele treet dekket i fint gråhvitt spinn, og noen ganger ikke fult så mye. I fjor slapp treet relativt billig unna angrepet, og da så det sånn ut:


Vi her ikke mye problemer i hagen, men litt er det jo alltid. Mot slutten av måneden ferierte vi i Danmark (som vi ofte gjør) og her er noen bilder fra ferien. Da slutter vi dagens innlegg med noe hyggelig.Ha en fin onsdags kveld!

2 kommentarer:

 1. Herlige juni :)
  Håper vinteren i år farer pent med hekken din...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Det ser jo veldig bra ut så langt, da. Men våren kan jo fremdeles bli like tøff som i fjor. Håper ikke det. Fortsatt god helg.

   Slett