Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 19. januar 2014

Tilbakeblikk på 2013: Mai

Så var turen kommet til mai, og endelig skjøt våren fart. Det skjedde ting i (og med) kjøkkenhagen, i blomsterbedene, på terrassen, og busker og trær kappes om å ha den flotteste blomstringen.


Det store prosjektet på hagebloggen var video. Jeg mente det ville være interessant å lage videoer fra hagen, og dermed trodde jeg det ville være interessant for alle andre å lage videoer også. Jeg synes det er artig, da må jo alle andre synes det også, ikke sant? Nei, det gjorde de ikke. Jeg tror nok ikke du skal se helt bort fra at det kommer flere videoer fra vår hage, men i denne omgang må du nøye deg med dette innlegget som er en oppdatering fra drivhuset.


Terrasseprosjektet var å bytte ut de gamle svenske furumøblene med noe hipt og moderne, nemlig møbler laget av europaller. Det er godt dokumentert tidligere, men her er atter en gang et innlegg om disse pallemøblene.


I kjøkkenhagen skjedde det store ting i mai, da arealet ble nesten fordoblet. Det hadde vi stor glede av resten av sommeren, og vi regner med at den gleden fortsetter i årene som kommer. I forbindelse med utvidelsen ble det anlagt gruslagte gangveier i kjøkkenhagen. Disse flettegjerdene av hassel som du kan se i dette innlegget fungerer som en ganske effektiv avgrensning mellom grus og jord. Også er de ganske dekorative, synes jeg.


Selv om kjøkkenhagen har vært under ombygging, så har de vel etablerte aspargesplantene våre ikke sviktet oss. Vi har hatt dem i mange år, og har stor glede av dem hver vår. De høstes fra midten av mai og til st. Hans. Etter det får de stå å vokse uten noen innblanding fra oss. Du kan lese om aspargesbedet her.


Og så var det blomstringen, da. Det er jo noe av det som er mest stas med våren, ikke sant, å følge med på alt som spirer, blomstrer og gror. Særlig var jeg opptatt av trær som blomstrer, for dem har vi flere av i hagen. Dette innlegget er et eksempel på det.


Vel, det var litt om hva som hendte på bloggen og i hagen i mai i fjor. Nå ser vi framover mot en ny vår. Flere tilbakeblikk følger, om ikke så brått.

Ha en super søndag!

4 kommentarer:

 1. Så flott Asparges! Jeg satte mine i forrifjor og hadde veldig sparsom vekst. Satser på bedre til sommern! Så flott kjøkkenhagen din er. Liker særlig kvistgjerdet veldig godt! Mai er nok min favorittmåned! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Lin. Asparges tar noen år før det blir noe greie på den, så det gjelder å være tålmodig. Det går an å forbedre jorda den vokser i også, f eks ved å blande inn sand og tang fra stranda, Asparges er jo egentlig en strandplante, så det gjør ikke noe at vokseplassen ligner litt. Lykke til!

   Slett
 2. Mai er en deilig tid i hagen. Det skjer så mye da. Kjøkkenhagen din ble virkelig fin. Jeg har forresten blitt inspirert til å så artisjokk etter å ha sett dine på bloggen. Nå driver jorda i såpotten og bikker litt på seg. Det ser ut til å være kraftige spirer på vei opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre, Gerd Ellen. Artisjokkspirene er kanske kraftige, ja. Våre er nå 5-6 cm høye, men fremdeles bare kimblader. Lykke til med dine, og gled deg til å smake!

   Slett